Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZRAČNA LUKA ZAGREB

Fly Dubai će tri puta tjedno izravno povezivati Dubai i Zagreb

MZLZ
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
03.11.2014.
u 15:35

Zimski red letenja u MZLZ-u je počeo prošli tjedan, a početak je obilježio dolazak nove aviokompanije, Eurolot

Kolovoz je bio najuspješniji mjesec ljetnog letenja za Međunarodnu zračnu luku Zagreb, kroz koju je tada prošlo ukupno 269.500 putnika. To je najveći zabilježeni broj putnika u povijesti zagrebačke zračne luke i povećanje od 10 posto u odnosu na kolovoz 2013. godine.

Pozitivan trend nastavio se do kraja ljetnog reda letenja pa je tako u rujnu ostvareno povećanje broja putnika od 7 posto, a sredinom listopada Međunarodna zračna luka Zagreb dočekala je dvomilijuntog putnika, i to čak 15 dana ranije nego prošle godine. Ovakvi pozitivni rezultati prometa putnika nastavili su se i u listopadu, u kojem je zabilježen rast od 8,4% u odnosu na listopad 2013. godine, tvrde u MZLZ-u.

Zimski red letenja u MZLZ-u je počeo prošli tjedan, a početak je obilježio dolazak nove aviokompanije, Eurolot, koja od nedjelje svakodnevno povezuje Varšavu i Zagreb izravnim letom.

- Iza nas je vrlo dinamično razdoblje ljetnog reda letenja u kojem smo zabilježili kontinuiran rast broja putnika te oborili određene rekorde i to nam je izuzetno drago. Sretni smo što smo obilježili početak zimskog reda letenja, uvođenjem nove aviokompanije, a siguran sam kako će i Eurolot pridonijeti pozitivnim rezultatima prometa i povećanju broja putnika koje bilježimo - rekao je Bruno Mazurkiewicz, predsjednik Uprave MZLZ-a. Najavio je i dolazak još jedne nove zrakoplovne kompanije, Fly Dubai, koja će od sredine prosinca tri puta tjedno izravno povezivati Dubai i Zagreb.

Komentara 3

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
20:40 03.11.2014.

Ima se, moze se

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
20:40 03.11.2014.

Ima se, moze se

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
20:40 03.11.2014.

Ima se, moze se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije