Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bliže izvoznom tržištu

Đuro Đaković bogatiji za prestižni API certifikat

Đuro Đaković
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
06.05.2014.
u 12:24

U tijeku je proces certifikacije i u drugim područjima poslovanja grupe, te će najveći dio aktivnosti u području certifikacije biti gotov do kraja ove godine

Đuro Đaković postao je vlasnik prestižnog API (American Petroleum Institute) 6A certifikata za proizvodnju ventila. Ovaj certifikat značajan je za rad divizije Industrije i energetike, i to za društvo Strojna obrada, specijalizirano za proizvodnju kolnih slogova za željezničku industriju, prijenosnika snage i bušotinskih ventila te usluge strojne i toplinske obrade.

- Procesom certifikacije uspješno smo krenuli u rušenje prepreka prema otvaranju izvoznih tržišta. Nadamo se kako ćemo svoje višegodišnje iskustvo, stručna znanja i kompetencije u budućnosti uspješno implementirati na brojne projekte na zahtjevnim inozemnim tržištima – rekao je Hrvoje Kekez, predsjednik Uprave Đuro Đaković Strojne obrade. Brodska je tvrtka u cilju intenzivnog otvaranja izvoznih tržišta za osnovne djelatnosti grupe i njenih članica prije dvije godine počela s procesom certifikacijskih aktivnosti i registracije za određena područja rada. Društva iz grupe Đuro Đaković posjeduju certifikate za upravljanje kvalitetom prema normi ISO 9001:2008, za upravljanje zaštitom okoliša prema normi ISO 14001:2004 te druge specijalističke certifikate potrebne za pojedina uža programska područja.

U tijeku je proces certifikacije i u drugim područjima poslovanja grupe, te će najveći dio aktivnosti u području certifikacije biti gotov do kraja ove godine. Time će biti umanjene najveće prepreke prema značajnom izlasku na izvozna tržišta.

>>Đaković je lani ostvario gubitak od 124 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije