Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REVIDIRANO IZVJEŠĆE

Đaković je lani ostvario gubitak od 124 milijuna kuna

Đuro Đaković
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
01.05.2014.
u 19:10

Tvrtka je lani ostvarila 188,9 milijuna kuna gubitka

Đuro Đaković Holding lani je ostvario negativan financijski rezultat, s gubitkom od 188,9 milijuna kuna. Iznos gubitka gotovo u cijelosti se odnosi na vrijednosno usklađivanje potraživanja Holdinga od povezanih društava između 2002. i 2007., koja su lani proglašena nenaplativima i otpisana su.

Prema revidiranom izvješću, konsolidirani gubitak Grupe iznosi 124,3 milijuna kuna. Razlika između gubitka iskazanog u nerevidiranom i revidiranom izvješću odnosi se na činjenicu da su, osim Đakovića, i ovisna društva ispravila vrijednosti te osigurala rezervacije za rizike u ukupnom iznosu od 40,1 milijuna kuna.

- U revidiranim rezultatima nije bilo suštinskih promjena, naš operativni rezultat za 2013. godinu ostao je isti. Sve navedeno dio je završnih aktivnosti procesa financijskog restrukturiranja Grupe - rekao je Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave Đure Đakovića.

Rast prihoda društva u 2014. godini planiran je s jedne strane otvaranjem novih tržišta za postojeći asortiman proizvoda (obrana i transport te djelomično industrija i energetika) i s druge strane ulaskom u nove segmente poslovanja (industrija i energetika, obnovljivi izvori energije te graditeljstvo i infrastruktura).

>> Stanje u Đakoviću je alarmantno, treba nam partner

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije