Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori

Ranogajcu još jedan mandat na čelu HOK-a

23.12.2013., Zagreb - U Matici hrvatskih obrtnika u Ilici odrzana je skupstina Hrvatske obrtnicke komore - HOK. Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec.
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
29.04.2015.
u 07:00

Čelnik HOK-a najavio je i osnivanje posebne tvrtke, s kojom će komora pružati usluge na tržištu, te jačanje ugleda majstorskog zvanja

Mi obrtnici nemamo vremena čekati budućnost, moramo je stvarati svojim znanjem i radom, časno, pošteno i dostojanstveno, poručio je novi-stari predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec kojemu je Skupština jučer povjerila još jedan četverogodišnji mandat.

Od 48 glasova skupštinara jedinom protukandidatu, predsjedniku Obrtničke komore Vukovarsko-srijemske županije Ivanu Klariću, pripalo je sedam glasova, pa Ranogajec u novom mandatu s novoizabranim potpredsjednicima najavljuje još veću odgovornost, skidanje stigme s obrtništva, micanje barijera te priliku da obrtnici osvajaju tržišta umjesto da ih gube. Čelnik HOK-a najavio je, među ostalim, jači utjecaj HOK-a na nacionalnu i europsku zakonsku regulativu u fazi izrade te zalaganje za poseban OIB za obrte.

U planu je i osnivanje internetskog radija za obrtnike te posebne tvrtke, putem koje će komora pružati usluge na tržištu, širenje objedinjene nabave na cijelu RH, kao i jačanje ugleda majstorskog zvanja, potpora aktivnostima obrtničkih učilišta i označavanje licenciranih radionica.

>> HOK poništio izbore u brodskom Udruženju obrtnika

>> Dragutin Ranogajec: Ugostiteljima treba vratiti stopu PDV-a na 10%

Komentara 1

NO
norivrganji
20:41 30.04.2015.

Ipak ljudi prepoznaju poštenje i rad. Čestitam i želim da Vam drugi mandat bude još uspješniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije