Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kupnja Mercatora

Alenki Bratušek obećali da Agrokor neće otpuštati radnike

Alenka Bratušek
Željko Lukunić/PIXSELL
24.06.2014.
u 21:57

NLB namjerava i u budućnosti kreditirati Mercator, kao što to već radimo godinama, i zato nam je u interesu da kompanija dugoročno posluje stabilno i pozitivno bez obzira na njezinog vlasnika - rekao je Medja.

Slovensku premijerku Alenku Bratušek danas je posjetilo vodstvo Nove ljubljanske banke kako bi je uvjerili da nema razloga za strah zbog prodaje Mercatora Agrokoru Ivice Todorića, piše Delo.

Na sastanku joj je predsjednik Uprave NLB-a Janko Medjo dao, prema njezinim riječima, četiri "osiguranja" među kojima su da će NLB Slovenskom državnom holdingu predati tražena izvješća, da će u ugovoru između prodavatelja dionica i Agrokora stajati i protukorupcijska klauzula, da NLB neće financirati Agrokor i da se Agrokor obvezao da neće otpuštati radnike u Mercatoru.

"Pokazali smo da nema razloga za strah"

- To je najviše što Vlada može tražiti, a u konkretan posao se neće miješati - kazala je Bratušek, Medja je novinarima objasnio da su predsjednici Vlade kazali kako NLB u takvim poslovima radi transparentno i profesionalno.

- Pokazali smo da nema razloga za strah. NLB namjerava i u budućnosti kreditirati Mercator, kao što to već radimo godinama, i zato nam je u interesu da kompanija dugoročno posluje stabilno i pozitivno bez obzira na njezinog vlasnika - rekao je Medja.  

>>Mercator potpisao reprogramiranje kredita. Hoće li Agrokor ostati 'kratkih rukava'?

>>Todorić mirno čeka Mercator

Komentara 8

RO
rogstrug
14:41 26.06.2014.

Haha-hahoo-haha-hahaha-haaaaha-haa-aoo ...Obećali da neće otpuštati radnike, a jeste plitki...

ZD
zdepar
13:09 26.06.2014.

dobro se dobrim vraća, a Hrvati dobro pamte sva slovenska dobročinstva

PL
Placid
10:07 26.06.2014.

Slovenci budite pametni. Ne dopustite Agrokoru ulazak u Sloveniju. Jednom kad uđe, razarat će tvrtku po tvrtku dok ne postane vlasnik cijele države. A onda ćete biti ovdje gdje smo i mi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije