Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenske Finance

Agrokor zatvorio financije za kupnju Mercatora

Ivica Todorić
Slavko Midžor/PIXSELL
04.04.2014.
u 20:56

Konačan dogovor o Mercatoru očekuje se do kraja lipnja, no kako je proces u tijeku, iz Agrokora nemaju komentara

Prema zasad neslužbenim podacima Agrokor je zatvorio financijsku konstrukciju za 549 milijuna eura teško preuzimanje Mercatora, objavile su danas slovenske Finance. Glavni financijer Agrokorova pothvata ruska je VTB banka, a drugi glavni financijer EBRD, s time da je nedavno osigurana i kreditna linija od 600 milijuna eura ruskog Sberbanka.

Prema posljednjem aneksu kupoprodajnog ugovora Agrokor mora do 15. travnja priopćiti kakva mu je financijska konstrukcija, pišu Finance. Konačan dogovor očekuje do kraja lipnja. Nakon spajanja Konzuma i Mercatora u Adria Retail očekuje se izlistavanje dionica te tvrtke na londonskoj ili newyorškoj burzi, najavio je nedavno Ivica Todorić.

Zajednički tržišni potencijal budućeg trgovačkog diva iznosio bi 51,3 milijarde kuna prihoda od prodaje. S obzirom na to da je, kako tvrde, postupak u tijeku, iz Agrokora danas nisu htjeli ništa komentirati.

>> Konzum simbol najbolje kupovine, Agrokoru 45 prvih mjesta

>> Agrokor uzeo kredit od 600 milijuna eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije