Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vox feminae

Film o ekscentričnoj Björk na festivalu 'strašnih žena'

bjork
09.11.2014.
u 19:05

Na predavanjima, kroz feminističko čitanje radova Ivane Brlić Mažuranić cilj je upozoriti na stvarni lik književnice koji pulsira ispod "lažne pozlate" ugledne kćeri, supruge i majke

Premijerom filma "Biophilia Live" o ekscentričnoj islandskoj umjetnici Björk u ponedjeljak se u zagrebačkom kinu Europa otvara 8. Vox Feminae festival, posvećen (kako ih same organizatorice nazivaju) "strašnim ženama" koje svojim djelovanjem dovode do pozitivnih društvenih promjena.

Na ovogodišnjem Vox Feminae festivalu upoznat ćemo se s radom Projekta Femix, DIYsitolaba, Vagabonda, portala MUF i mnoštvom domaćih i regionalnih kolektiva i organizacija koje vode žene. Na predavanjima, kroz feminističko čitanje radova Ivane Brlić Mažuranić cilj je upozoriti na stvarni lik književnice koji pulsira ispod "lažne pozlate" ugledne kćeri, supruge i majke. Pričat će se o Donni Haraway i njezinom cyberfeminističkom manifestu, a Tiiit! Inc. djevojke iz Makedonije predstavit će svoj festival Prvo pa Žensko i ispričati kako je prošlo žensko mapiranje Zagreba.

Prije samog otvaranja u ponedjeljak u Europi igra film o Jessici Moss, violinistici benda Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra, a u srijedu je na programu razgovor s jednom od vodećih američkih autorica na području rodnog identiteta Kate Bornstein, nakon čega slijedi film o Rae Moss i njezinu kreativnom životnom putovanju kroz rodnu tranziciju.

Festival zatvara Jam Rostron, poznatija kao Planningtorock, koja će 14. studenog svojim premijernim gostovanjem u Zagrebu rasplesati Pogon Jedinstvo izrazito hvaljenim ovogodišnjim albumom All's Love Legal. 

>> Vox Feminae ponovo dovodi Molly Nilsson u Hrvatsku

Komentara 1

AU
autoritet
00:14 10.11.2014.

Zašto gurate I.B.Mažuranić u ovu nedostojnu priču? Ona je bila normalna žena i majka, kreativna i patriotkinja - dakle, sve ono što Vox F. nisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije