Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(NE)ZAINTERESIRANOST

Karlovac: Tribina o uređenju najveće četvrti Novi centar

18.12.2008.
u 16:45

KARLOVAC – Unatoč pozivu, tribini se nije odazvao nitko od mjerodavnih iz karlovačke gradske uprave. Vjerujemo da bi njihovom nazočnošću i rasprava mogla biti puno kvalitetnija, a i mogli bi se dobiti neki odgovori na licu mjesta.

Pročelnik Odjela za prostorno planiranje Ivan Žuvela ispričao se što ne može nazočiti tribini, a nitko drugi iz njegova odjela nije mogao doći. No, budite sigurni da ćemo sva vaša pitanja napisati i proslijediti odgovornim službama u Gradu Karlovcu i inzistirat ćemo da barem na veći dio dobijemo odgovore, rekao je na tribini “GUP - Što će biti s Novim centrom” voditelj održivog razvoja iz udruge PCAP International Ivan Mužar.

Nije došao niti predsjednik GČ Novi centar dr. Josip Žunić, u čije ime se pojavio Branko Carević. Tribini, koju su u srijedu u GK I. G. Kovačića organizirali Savjeti građana za prostorno planiranje i Gradska četvrt Novi centar nazočilo je samo 30-ak stanovnika te najnaseljenije gradske četvrti, koja ima oko 10.000 stanovnika.

Postavljali su pitanja o uređenju parkova, jezerca, zelenim površinama, nedostatku vrtića, parkinga i sportsko-rekreacijskih sadržaja, potrebi postavljanja ležećih policajaca u Sarajevskoj i nekim drugim ulicama, nogostupa u Krležinoj ulici, kanalizaciji u Ulici Luščić...

– Stalno pričamo o Karlovcu kao gradu lijepog življenja. Novi Centar nema veliki park. Što je s livadom između crkve i Arhiva? Navodno se nakon iseljenja vojarne Luščić treba sagraditi stambeno-poslovna zona, a bilo bi lijepo kada bi se na tom mjestu predvidio sportski sadržaj, primjerice bazen – samo su neki od prijedloga koji su se mogli čuti na tribini.

Hoće li biti nekih rezultata vidjet će se početkom sljedeće godine, jer će PCAP International poslati pitanja građana u gradsku upravu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?