Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Mišić:

Živi zid ima problema, ali riješit će ih – naša koalicija ostaje čvrsta

16.06.2016., Zagreb - Dok cekaju pocetak rasprave o opozivu premijera Oreskovica zastupnici se zagrijavaju raspravom o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju. Juro Martinovic, Ivan Lovrinovic, Ivica Misic, Ruzic
Foto: Patrik Maček/PIXSELL
1/2
17.09.2016.
u 20:05

HDZ-ovcima sad i nije potrebno "pecati" nekoga izvan kruga Mosta i manjinaca, imaju komfornu većinu, kaže Mišić

Iako se nakon sklapanja koalicije “Jedina opcija” koju čine Živi zid, Promijenimo Hrvatsku, Akcija mladih i Uvijek Frankeri, a još i više nakon izborne noći, pomislilo kako bi HDZ u svoju korist, zbog sastavljanja saborske većine, iz te koalicije sebi najlakše mogao privući dva zastupnika stranke Promijenimo Hrvatsku – Ivicu Mišića i Ivana Lovrinovića, izgleda da se to ne događa.

Čini se, samo zato što je HDZ u ovom trenutku sav koncentriran na pregovore i dogovore s Mostom i manjincima koji HDZ-u donose ono što mu nedostaje. Ukratko, barem za sada HDZ-u više nitko i ne treba. To da HDZ-ovcima sad i nije potrebno “pecati” nekoga izvan kruga Mosta i manjinaca, smatra i Ivica Mišić iz stranke Promijenimo Hrvatsku.

Vrenje u Živom zidu

– Nije me zvao nitko iz HDZ-a. Vjerojatno HDZ ima komforan položaj s Mostom i manjincima pa im nitko više ne treba. A koliko oni u ovom trenutku eventualno misle na mene, najbolje pokazuje otvaranje Vinkovačkih jeseni na koje ja, iako živim u Vinkovcima i saborski sam zastupnik, uopće nisam pozvan. Eto, neka svima bude jasno kakvi to odnosi vladaju među nama. Toliko o nekoj “ljubavi” između HDZ-a i mene – kazao nam je jučer Ivica Mišić osvrćući se i na sinoćnje svečano otvaranje čuvene tradicionalne vinkovačke jesenske manifestacije. A ta je njegova opaska o nepozivanju na otvaranje očito bila usmjerena na vinkovačkog gradonačelnika Mladena Karlića, člana HDZ-a.

No, kako sad vrije unutar samog Živog zida jer padaju razne optužbe pa postoji mogućnost da jedan član i novi saborski zastupnik Živog zida (Hrvoje Runtić) napusti stranku, pitali smo Mišića brine li se zbog toga što se događa kod koalicijskih susjeda.

Lovrinović se nije oglasio

– Mladi su to i pošteni ljudi i treba ih pustiti da sami riješe svoje probleme, što će oni i učiniti, siguran sam u to. Kako god, to što se sad među njima događa neće utjecati na suradnju s nama. Mi kao koalicija ostajemo jedinstveni i nikakvog razbijanja nema niti će ga biti – kaže Mišić.

Dodaje da je isti takav stav još jednom zauzet na ovotjednom sastanku koalicijskih partnera na kojem on ipak nije mogao biti jer je istovremeno imao neku ranije dogovorenu neodgodivu obvezu.

O svemu smo htjeli porazgovarati i s predsjednikom stranke “Promijenimo Hrvatsku” i njenim drugim saborskim zastupnikom Ivanom Lovrinovićem, ali on nam jučer nije uzvraćao na pozive i poruke. 

>> Bivši članovi Živog zida poručili Pernaru: S brutalnom laži ne možeš biti na strani istine

Komentara 16

RP
rpzagreb
00:13 18.09.2016.

Poptuno nebitna i populistička skupina koja zaista nije potrebna nikome i niti u jednom društveno političkom segmentu. Pa tko normalan, kulturan i civiliziran u današnje doba osniva stranku sa svojim imenom i prezimenom??? Nitko osim bandića i sinčića. Pametnima to govori sve i više od toga.

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
20:13 17.09.2016.

Živi zid ima problema. Na sreću, tu je i rezervna opcija Živi zid Ivan Guliver Sinčić koja nema problema.

SU
sufit
11:31 18.09.2016.

Živi zid je odmah upao u probleme jer se sklopio kolaliciju s ovom trojicom iz Promjenimo Hrvatsku. Iskoristili su Most, Živi zid...nadam se da će tu stati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije