Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tek manje nepravilnosti

Udruga "U ime obitelji" zadovoljna provedbom parlamentarnih izbora

U ime obitelji
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
14.09.2016.
u 12:44

Predstavnica udruge Natalija Kanački rekla je da je izbore pratilo 347 promatrača na raznim izbornim mjestima, od čega šest u inozemstvu, te u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) i u tvrtki APIS koja je informatički obrađivala podatke.

Udruga "U ime obitelji" izrazila je u srijedu zadovoljstvo provedbom nedavnih parlamentarnih izbora, ističući kako njihovi promatrači nisu zabilježili veće nepravilnosti u izbornom procesu.

Predstavnica udruge Natalija Kanački rekla je na konferenciji za novinare da je izbore u nedjelju pratilo 347 promatrača na raznim izbornim mjestima, od čega šest u inozemstvu, te u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) i u tvrtki APIS koja je informatički obrađivala podatke.

Kanački je ocijenila da je izborni sustav napredovao u odnosu na prethodne izbore te izvijestila da je njihov infocentar zabilježio oko 100 poziva građana zbog manjih nepravilnosti. Radilo se, primjerice, o lošoj informiranosti građana u vezi glasovanja izvan mjesta prebivališta, na nekim mjestima su omogućili grupno glasovanje, krivo označavanje kutija i sl.

Izbori su prošli uredno i uz manje neprivalnosti, a za poboljšanje izbornog procesa treba bolje educirati članove biračkih odbora, a edukaciju birača treba provesti sustavno i stručno, a ne preko medija. Izborni proces je i dalje spor pa bi se organizacijski i tehnički mogao unaprijediti.

Informatičar Damir Ivan Konjevod rekao je da su djelatnici APIS-a bili vrlo susretljivi prema promatračima te da na njihov rad nisu imali primjedbi. Po njegovim riječima, moguća su prvenstveno tehnička poboljšanja u radu APIS-a, koja bi omogućila brži i transparentniji rad APIS-a te brže i transparentnije objavljivanje rezultata izbora.

Pohvalio je i rad mobilne aplikacije i internetske stranice izbori.hr jer su radili besprijekorno u svakom trenutku izborne noći.

>>Birači su zasićeni lažnim obećanjima

Komentara 2

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
14:45 14.09.2016.

sve što udruga predlaže treba objeručke prihvatiti jer se pokazalo da su jedini oni ostali čuvari naših tradicionalnih, kršćanskih i inih vrijednosti

BJ
Bjelovar112
14:06 14.09.2016.

Jao bitne stvari udruga je zadovoljna a sto da nije ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije