Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE NA REZULTATE

Puhovski: 'Ne zaboravimo Beograd, lani su oni odlučili kamo će mandat'

Žarko Puhovski, politički analitičar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.09.2016.
u 20:33

"Ako nemate 80 mandata, ne možete živjeti duže od 2 tjedna."

"Dogodilo se ono što su svi očekivali, a to je da je izlaznost utjecala na rezultate. SDP je prošao bolje nego što sam ja očekivao. Imamo i MOST, Živi zid i IDS, u kojem nekoliko mandata sigurno visi. Imamo tri ili četiri mandata koji vise itd.

Dakle, imamo viseće mandate gdje je moguće da Most padne, i da se poveća primjerice Bandić. S druge strane opet po jedan za svaku voduću stranku. Ovo je samo opća orijentacija. Nama je svejedno tko ima više, SDP ili HDZ, nego koalicije su bitne. Padne li MOST ispod dvije decimale, onda su praktički novi izbori vrlo realna opcija" rekao je Žarko Puhovski za N1.

Sve to dovodi do novih izbora kroz nekoliko mjeseci, objašnjava Puhovski.

Kaže kako je i ovako moguće skupiti većinu, ali to ne može funkcionirati na duže vrijeme. "Ako nemate 80 mandata, ne možete živjeti duže od 2 tjedna."

"Ne zaboravimo ni Beograd, lani su oni odlučili kamo će jedan mandat", rekao je Puhovski.

>> Izlazna anketa: Narodna koalicija 57, HDZ 57, Most 12, Živi zid 7 mandata

Komentara 3

TB
tito_bravar_zlocinac
00:09 12.09.2016.

Jos jednom je porazen Zoran-bre Muljanovic. Neka njega u SDPartiji.

KR
Kraljevko
08:53 13.09.2016.

Zemlja smo s najviše politologa, a gle čuda uvjek je tu UDB-aš Puhovski. Mi nismo zaista normalna nacija. Pa zar tog anti hrvata, nitko ne može konačno skloniti iz javnog života. Dokle će te nas maltretirati!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije