Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA MANDATA

Pametno i dalje vjeruje da će ući u Sabor, Puljak: Osjećamo sve veću podršku u X. izbornoj jedinici

Pametno
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/5
11.09.2016.
u 23:40

Prema trenutnim rezultatima stranka Pametno ostala je bez mandata

23:40 Nakon što su objavljeni prvi neslužbeni rezultati prema kojima stranka Pametno ipak ne ulazi u Sabor čelnica te stranke Marijana Puljak okupljenim je novinarima u Splitu rekla da su ti rezultati napravljeni na jako malom uzorku te da treba pričekati službene rezultate.

"U ponoć se nadam da su izlazne ankete, koje su pokazale da Pametno ulazi u Sabor, odražavaju zapravo ono što će se dogoditi ako ne bude većih iznenađenja. Najgori smo proroci u vlastitom selu, no osjećamo sve veću podršku u X. izbornoj jedinici. Imamo svoj ogranak u Dubrovniku, radimo u Makarskoj i na Braču, pa ćemo postati snaga moderne, otvorene i građanske Hrvatske", poručila je Puljak.

Izjavila je da ta stranka ne može pregovarati s HDZ- om i Mostom jer nisu za modernu i građansku Hrvatsku i dodala da je takozvana lijeva koalicija, koja je u posljednje vrijeme stavljala u pitanje neke civilizacijske vrijednosti koje smo dosegli kao društvo, na sličan način upravljala državom kao i HDZ, kroz političku trgovinu i klijentelizam, ali s njihove strane vide nastojanja i ljude koji u tome nisu sudjelovali proteklih 25 godina.

"Kada vidimo da se zalažu za iste vrijednosti kao i Pametno, možda možemo s njima razgovarati. Bit će zanimljivo gledati vrijeme nakon izbora, nadam se da nećemo opet imati mukotrpno formiranje Vlade, ali sve mi se čini da ćemo imati nove izbore nakon 6 ili 7 mjeseci", kazala je Puljak.

20:20 Prema trenutnim rezultatima izlaznih anketa stranka Pametno ulazi u Hrvatski sabor sa jednim mandatom.

Oduševljenje, pljesak i suze radosnice u stožeru stranke Pametno nakon objave izlaznih anketa po kojima ipak ulaze u Sabor i osvajaju jedan mandat.

- Opravdat ćemo povjerenje koje su nam dali građani. Naš predstavnik će pokazati što znači biti saborski zastupnik, predstavljati građane, ne trgovati, biti ozbiljan i dosljedan - rekla je Marijana Puljak predsjednica stranke Pametno. Očekuje da će tijekom izborne noći rezultat njezine stranke još rasti.

Kaže da uopće nije bitno tko s njihove liste ulazi u Sabor jer će svatko od njih, tvrdi, opravdati povjerenje. Dodala je da iza njih stoje glasovi liberalne, građanske Hrvatske.

I jedan glas zdravog razuma u Saboru potaknut će promjene u Hrvatskoj - poručila je Puljak.

Nakon prvih rezultata koji im nisu predviđali ulazak u Sabor Vlatko Silobrčić je rekao: "Očekujemo da bi barem netko iz stranke mogao ući u Sabor. Zašto? Zato da u njemu pokušamo uspostaviti jedan drugačiji način komuniciranja koji se temelji na dokazima, na podacima, na analizama, bez ikakvog vrijeđanja; u kojem se govori o predmetu rasprave".

Članovi stranke izborne rezultate čekaju u zagrebačkom Movie Pubu, gdje će krajnje skromno provesti izbornu noć - svatko će platiti svoje piće, dok će catering platiti oko dvije tisuće kuna.

"Po izlaznim anketama nas nema nigdje, ali nadamo se da će se to promijeniti kada rezultati budu sluzbeni jer sudeći po porukama i informacijama s terena imamo veliku podršku - izjavila je Marijana Puljak predsjednica stranke Pametno koja je rezultate dočekala u svom stožeru u Splitu, samo nekoliko minuta prije nego što su objavljeni novi rezultati.

"Našim biračima poručujem da je to dugotrajan put i parlamentarni izbori su samo stepenica u nizu. Mi ćemo bez obzira na sve nastaviti zaokretati hrvatsku politiku i kad tad ćemo u Saboru predstavljati građane kako bismo se borili za demokratsku, tolerantnu i građansku Hrvatsku" - rekla je Puljak.

Ona očekuje, ako se trend pokazan na izlaznim anketama potvrdi, da je pred nama dugotrajan proces formiranja vlade koja ce biti nestabilna. Vjeruje da ćemo uskoro opet na izbore.

>> Izlazna anketa: Narodna koalicija 57, HDZ 57, Most 11, Živi zid 7 mandata

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
20:26 11.09.2016.

vise seksa, manje pameti... to je moto stranke pametno.

FR
Francek0O7
22:08 11.09.2016.

"Znate tko su splitski gradski vijećnici koji se nisu htjeli odreći mjesečne naknade od 2.000 kuna za vukovarski vodotoranj? To su Marijana Puljak, ona jako pametna i Srđan Đurković iz HNS-a koji kaže da nije isti!"

TB
tito_bravar_zlocinac
00:06 12.09.2016.

Ovi luzeri iz 'Pametno' su SDP-ovi privjesci i drago mi je sto nece u Sabor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije