Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predizborna kampanja

Plenković: S Mostom mi predstoji ispisati praznu stranicu suradnje

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenkovic sa suradnicima posjetio Pulu
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/3
06.09.2016.
u 18:50

"Kao odgovoran čelnik HDZ-a, koncentriran sam na najbolji mogući rezultat svih naših lista u svih deset izbornih jedinica i apsolutnu pobjedu u XI. izbornoj jedinici", poručio je Plenković

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u utorak u Puli u vezi s prozivkom predsjednika Mosta Bože Petrova da čelnici HDZ-a i SDP-a ignoriraju jamstva koja im je postavio kako mu predstoji ispisati praznu stranicu suradnje s Mostom te da treba vidjeti koliko će tko imati mandata i u kakvoj će poziciji biti nakon izbora 11. rujna.

Istaknuo je da kao predsjednik stranke misli da je dobro, prirodno i normalno da predsjednik Vlade bude osoba koja ima politički legitimitet i autoritet te izborni legitimitet.

– To je načelo kojeg ću se držati, a kada je riječ o suradnji s Mostom, ponavljam kako su svi nesporazumi koji su bili između bivšeg vodstva i Mosta za mene prošlost. Za mene s Mostom tek predstoji ispisati praznu stranicu suradnje. Na to sam spreman, ali idemo vidjeti koliko će tko imati mandata i u kakvoj će poziciji biti nakon izbora 11. rujna – dodao je Plenković.

Istaknuo je da HDZ "ima dosta veliki program na 110 stranica i jako puno elaboriranih mjera" za rad buduće Vlade.

Brinut ćemo se da se Istra razvija u europskome duhu. Također je važan i nastavak izgradnje istarskog ipsilona

Andrej Plenković

– Kao odgovoran čelnik HDZ-a, koncentriran sam na najbolji mogući rezultat svih naših lista u svih deset izbornih jedinica i apsolutnu pobjedu u XI. izbornoj jedinici. Nakon izbora govorit ćemo s drugim akterima koji će postati parlamentarne stranke i tada ćemo se, kao što je to normalno u europskim demokracijama, dogovarati o programskoj suradnji za budućnost – poručio je Plenković.

U Istri Plenković očekuje dobar rezultat. – Brinut ćemo se da se Istra razvija u europskome duhu, da idemo dalje s fiskalnom i funkcionalnom decentralizacijom i davanjem ovlasti županijama, što u biti žele sve naše regije jer je to pravi put za kvalitetne i učinkovite razine vlasti lokalne i područne samouprave – rekao je Plenković na druženju s građanima pred Arenom.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Istaknuo je kako je iznimno važan nastavak izgradnje istarskog ipsilona, razvoj pulskoga brodogradilišta te poticanje gospodarstva i turizma.

Podsjećajući kako su ove godine ostvareni najveći broj turista i noćenja te najveći prihodi od turizma u povijesti moderne Hrvatske, Plenković je ocijenio da je to dobar znak za gospodarski rast i ostvarivanje ambicija da Hrvatska ima pet posto rasta BDP-a do 2020. godine te da se stopa zaposlenosti poveća na 68 posto.

Komentirajući jučerašnje izgrede koje su doživjeli članovi Narodne koalicije u Rijeci, Plenković je istaknuo kako je u ponedjeljak "vidio jedan neobičan susret riječkoga gradonačelnika i aktivistice Pokreta otpora".

– Mislim da odgovorni političari moraju imati prirodan, otvoren, normalan, uljudan i pristojan kontakt s građanima. Žao mi je što je došlo do tih ekscesa, ja nikakvih problema u cijeloj kampanji, ni u ovoj ni u zadnjih pet godina nisam imao, niti ih očekujem. Uvijek se družim s građanima u tolerantnom ozračju, niti najmanje neugodne rečenice u ovim tjednima nisam doživio, a ako netko ima otvorenih pitanja, tu sam da odgovorim. Mi takvih problema u HDZ-u nismo imali – rekao je Andrej Plenković.

Cijeli slučaj oko Čede Čolovića, kada je riječ o pravoj uključenosti Hrvatske u priču, kompletno je isfabriciran i netočan

Andrej Plenković

Na molbu da komentira to što je beogradski Viši sud Čedu Čolovića proglasio krivim za špijunažu u korist Hrvatske i osudio ga na tri godine zatvora, Plenković je rekao kako iz onoga što mu je poznato misli da "navedeni gospodin nije imao nikakve kontakte s bilo kime u Hrvatskoj da bi ga se moglo kvalificirati na taj način".

– Cijela priča djeluje mi bizarno od prvog trenutka jer su o njoj prije doznali mediji nego državne institucije. Mislim da je vrlo jasno uklonjena bilo kakva veza dotičnoga gospodina s hrvatskom državom te mislim da je cijeli taj slučaj, kada je riječ o pravoj uključenosti Hrvatske u tu priču, kompletno isfabriciran i netočan – ocijenio je predsjednik HDZ-a.

Dodao je da kao predsjednik stranke misli da je dobro, prirodno i normalno da predsjednik Vlade bude osoba koja ima politički legitimitet i autoritet te izborni legitimitet. Plenkovića je u Puli podupro i prvi potpredsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani.

Izjavio je kako je u Pulu doputovao da bi podupro Andreja Plenkovića. Ocijenio je da je riječ o iskusnom dužnosniku koji je jako cijenjen u Europi, što je za Hrvatsku iznimno važno u gospodarskom napretku.

>> Prijavljeni napadači na SDP-ovce. Milanović: Da nije bilo osiguranja, branio bih se

Komentara 32

Avatar johny21
johny21
19:05 06.09.2016.

Uvjeren sam da ce HDZ biti otvoren za pregovore, ali bez ucjena! Svima je u interesu da krenemo naprijed!

Avatar sniper
sniper
19:16 06.09.2016.

Plenkoviću svaka čast, ali general Glasnović je apsolutni favorit za dijasporu!

RO
royalblue
19:12 06.09.2016.

Plenki samo nemoj dopustiti ucjene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije