Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef HDZ-a

Plenković: 'Otvoreni smo za razgovor s onim strankama koje su nam svjetonazorski i programski bliže'

andrej plenković
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/15
12.09.2016.
u 00:45

HDZ je rezultate izbora dočekao u sjedištu stranke, na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu

Poznati su privremeni i neslužbeni rezultati izbora koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se javnosti.

"Dragi prijatelji, dragi sugrađani i sugrađanke želim se zahvaliti svima koji su na ovim izvanrednim izborima dali jasnu potporu HDZ-u i partnerima", rekao je predsjednik HDZ-a.

'Građani su prepoznali ključne poruke'

"Čestitam svim kolegicama i kolegama što su u tome uspjeli. To je važno za hrvatsku demokraciju. Mi smo kao HDZ  prije dva mjeseca bili u nezavidnom položajuImao sam nekoliko ciljeva kada sam krenuo u kampanju. Da jasno stavimo HDZ u desni centar gdje ga je stavio naš prvi predsjednik dr. Franjo TuđmanU rekordnom kratkom roku smo to učinili. To je naišlo na lodno tlo, naših članova i članica. Uspjeli smo unijeti novu kulturu dijaloga, komunikacije, utemeljiti našu kampanju na našem programu. Ključne poruke su bile prepoznatljive kod birača i ja im zahvaljujem. Kada sam krenuo zajedno sa suradnicima u proces transformacije HDZ- tada sam rekao da stranka mora biti vjerodostojna. Rekao sam četiri temeljne točke, točke na kojima ćemo graditi, to su stabilnost, gospodarski razvoj, kršćanska solidarnost i pravednost, a siguran sam da smo nakon ove pobjede stranka koja će formirati stabilnu hrvatsku Vladu u sljedeće četiri godine.

Još jednom ponavljam da smo otvoreni za razgovor s onim strankama koje su nam svjetonazorski i programski bliže. Sutra ćemo održati nacionalno vijeće, razgovarati s partnerima i stvoriti platformu za poslijeizborne razgovore. Ono što vam jamčim je da iduća hrvatska vlast bude stabilna, na korist hrvatskih građana. Ono što želim poručiti da ćemo voditi brigu o mladima", poručio je Plenković. 

Važan dan za hrvatsku demokraciju

"Vodit ćemo brigu i o hrvatskom selu i o Slavonijito znači da će poljoprivreda biti jedan od ključnih prioriteta buduće vlade. Vodit ćemo brigu i o hrvatskom radniku, da prava hrvatskih radnika budu pravedno uređena, kao i o boljem položaju hrvatskih umirovljenika. Ovo je bio važan dan za hrvatsku demokraciju, za HDZ. Od sutra krećemo u kokretne dogovore kako bi Hrvatska dobila stabilnu Vladu", rekao je na kraju govora Plenković i još jednom zahvalio svima. 

> > Neslužbeni rezultati DIP-a: HDZ osvaja 61 mandat, Narodna koalicija 54 mandata

> > Opće oduševljenje u HDZ-u nakon prvih rezultata. Plenković: 'Mi smo happy'

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar Mihael1
Mihael1
01:07 12.09.2016.

Naprijed Plenki, Hrvatski narod je uz tebe i HDZ!

BL
Blizard
01:22 12.09.2016.

Samo se zahvalio svojim sugrađankama i sugrađanima ,još jedan koji se boji reci da smo Hrvati ,niš ' od njega !!

NE
negrito
02:35 12.09.2016.

Komunjare ponovo popusile.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije