Naslovnica Izbori 2016 Izbori 2016

Most ima 14 zastupnika u Klubu, a hoće li ih biti još i više? Grmoja: To ćemo vidjeti

– Sa Živim zidom možemo razgovarati samo o nekim zakonskim prijedlozima – kaže Grmoja.
22. rujna 2016. u 11:43 2 komentara 1007 prikaza
25.04.2016., Zagreb - Nikola Grmoja odlazi iz sredisnjice Most-a nakon konferencije za novinare. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Jedan od osnivača Mosta Nikola Grmoja potvrdio je u četvrtak kako će odmetnuti član Živog zida Hrvoje Runtić kao nezavisni zastupnik ubuduće u Saboru djelovati kroz saborski Klub Mosta.

 "Gospodin Runtić djelovat će u našem Klubu zastupnika jer se udaljio iz Živog zida, a lakše mu je djelovati unutar neke grupacije", izjavio je Grmoja za Hinu.

 "Sa Živim zidom možemo razgovarati jedino o nekim zakonskim prijedlozima", dodao je. 

Upitan hoće li se broj članova Mostova saborskog Kluba, koji se sada povećao na 14 zastupnika, širiti i dalje, Grmoja je odgovorio: "To ćemo vidjeti".

Inače, Runtić je početkom tjedna obavijestio javnost da je podnio neopozivu ostavku na mjesto supredsjednika i člana Živog zida, optužujući vodstvo svoje bivše stranke za pokušaj podmićivanja i prikrivanje neslužbenih donacija, što je otkrio i prijavio nakon čega je, kaže, izložen javnom linču koji obiluje neistinama i klevetama. 

Zbog toga, kako je izjavio medijima, nikako ne može zastupati birače kao zastupnik Živog zida, a kako ne kani odustati od borbe za izmjenu Ovršnog zakona, odlučio je pristupiti zastupničkom klubu Mosta u kojemu je prepoznao ključne stavke programa za izlazak hrvatskih građana iz dužničkog i ovršnog ropstva, koje i sam podržava.

Naglasio je kako nema namjeru pristupati ni jednoj stranci, već će u Saboru djelovati kao nezavisni zastupnik.

>>Hrvoje Runtić: Kao nezavisni zastupnik ulazim u Klub zastupnika Mosta

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • cinbenik:

    Pa imao je Mosta na proslim izborima znatno vise zastupnika,pa koja korist Hrvatskoj,osim zastupnicima MOSTa,koji imaju dobra primanja ovako ili onako.....