Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZULTATI

Negoslavci, selo gdje HDZ nije dobio niti jedan glas

Načelnik Općine Negoslavci Dušan Jeckov
16.09.2016.
u 15:00

Milan I.: Negoslavci su u pravilu okrenuti prema SDSS-u, a kako su velika većina stanovnika Srbi, logično je da glasamo za njih

Nedjeljni izborni rezultati još jednom su u prvi plan istaknuli Negoslavce, selo/općinu s većinskim srpskim stanovništvom koja se nalazi nedaleko od Vukovara. Naime, prema službenim podacima DIP-a u ovome selu HDZ, kao relativni pobjednik izbora, nije dobio niti jedan jedini glas. Najviše glasova, 42,10 posto, dobila je Narodna koalicija, a na drugom mjestu je lista Milana Bandića s 15,78 posto. Glasove u Negoslavcima osvajali su još i Most, Živi zid, HDSSB, HSP kao i DSŽ.

– Kada se gledaju postoci, rezultat je takav, međutim ne govori se kako velika većina mještana Negoslavaca zapravo glasa na manjinskoj listi. Na građanskoj listi bilo je svega 19 važećih glasova od kojih je Narodna koalicija dobila 8 glasova, a HDZ niti jedan. Živi zid i lista Milana Bandića dobili su po 3 glasa, Most 2, a ostali po jedan – rekao je načelnik Općine Negoslavci Dušan Jeckov.

Službeni podaci govore kako Negoslavci, prema popisu stanovništva, imaju 1463 stanovnika dok se na biračkom popisu nalazi 1083 birača. Na ove izbore izašla su  ukupno 364 birača.  Prema rezultatima izborne komisije najviše glasova u Negoslavcima dobili su kandidati SDSS-a, na manjinskoj listi, koji su osvojili preko 90 posto glasova.

– Negoslavci su u pravilu okrenuti prema SDSS-u, a kako su velika većina stanovnika Srbi, logično je da glasamo za njih. Kako HDZ nije dobio niti jedan glas, ne znam posebno tijekom ovih izbora kada se više nije znalo tko je ljevica, a tko desnica – rekao nam je Milan I.

Mještani podsjećaju i kako su Negoslavci u prvi plan izašli i nakon objave rezultata referenduma koji je organizirala udruga „U ime obitelji“ u vezi prava LGBT zajednice. Tada su Negoslavci, po rezultatima referenduma, proglašeni najtolerantnijim selom u Hrvatskoj. Referendumu se tada odazvalo svega 36 osoba od kojih je njih 27 bilo protiv, a svega 9 za. 

>> Nakon apela Milorada Pupovca: Žive li hrvatski Srbi u strahu?

Komentara 102

SW
swic
15:11 16.09.2016.

Pa tu su cetnici u Negoslavcima , malo bolje znam gdje je to mjesto .

BO
bodernek
15:10 16.09.2016.

uporište sdp-a još od '91.

SW
swic
15:13 16.09.2016.

Glasali za svoje po vjeri i bratiji , nista iznedjajuce .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije