Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Kujundžić:

Moje izjave o liječnicima izvađene su iz konteksta

Milan Kujundžić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/4
03.09.2016.
u 16:31

One koji rade više i bolje valja primjereno nagraditi, a one koji rade manje, a time zaostaju u cijeloživotnoj edukaciji i vještini, "natjerati" raditi više i bolje, ističe Kujundžić

Dr. Milan Kujundžić, ugledni liječnik i kandidat HDZ-a u X. Izbornoj jedinici, poslao je priopćenje u kojemu ističe da je do nesporazuma s predsjednikom Hrvatske liječničke komore dr. Trpimirom Golužom došlo zbog toga što su njegove riječ s predizbornog skupa izvađene iz konteksta.

- Siguran sam da dr. Goluža, odnosno Hrvatska liječnička komora i ja želimo isto: što bolju zdravstvenu zaštitu dostupnu svakom hrvatskom pacijentu i maksimalno učinkovit i vrijedan zdravstveni sustav. Isto tako želimo sačuvati dignitet hrvatskom liječniku i osigurati mu primjerene uvjete rada i plaću za svoj rad, ističe u priopćenju dr. Kujundžić dodajući da postoje više puteva kako se može poboljšati status liječnika.

Pojašnjava da je jedan od načina i taj da se objektivno vrednuje rad svakog liječnika. One koji rade više i bolje valja primjereno nagraditi, a one koji rade manje, a time zaostaju u cijeloživotnoj edukaciji i vještini, "natjerati" raditi više i bolje.

- Samo istinom, objektivnim prikazom stvari i argumentima možemo postići bilo koji cilj, pa tako i gore navedeno, zaključuje dr. Kujundžić

Podsjetimo, prije nekoliko dana dr. Kujundžić je izjavio da pedeset posto doktora ne zarade svoju plaću jer ne znaju raditi, niti hoće raditi. Reagiralo je predsjednik Hrvatske liječničke komore dr. Trpimir Goluža koji ga je prijavio Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju HLK-a te će zatražiti njegovo očitovanje o utvrđivanju osnove za pokretanje disciplinskog postupka pred Časnim sudom Komore. 

>> Kujundžić: Misli li Goluža da smo svi isti, kao u Sjevernoj Koreji?

Komentara 7

DU
Deleted user
23:32 03.09.2016.

Čovjek koji je zalutao u medicinu i politiku!

BZ
Branko Zajec
17:59 03.09.2016.

Kujundžić je jedan od onih bombaša, koji jezik koristi da bi bio zanimljiv. Međutim i ako je liječnik, zaboravio je da za tu radnju treba uključiti i onaj organ, pozicioniran na vrhu glave. Sada , nastoji popraviti dojam, nastao zbog njegove zaboravljivosti.

DP
Dioklecijanova palaca
17:55 03.09.2016.

Gospodin vjerodostojni nije dobar izbor za RH jer su u 18 godina dovoljno polazali i dovoljno unistili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije