Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Izbori 2016 Izbori 2016

Petir: Pozivam Beljaka da prizna svoju odgovornost i odstupi s mjesta predsjednika HSS-a

'Pozivam gospodina Beljaka da prizna vlastitu odgovornost i odstupi s mjesta predsjednika stranke', poručila je Petir
14. rujna 2016. u 11:05 96 komentara 7864 prikaza
marijana petir
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Nakon što je predsjednik HSS-a Krešo Beljak na izvanrednoj konferenciji za medije objavio da privremeno udaljuje iz stranke oko 100 članova HSS-a, uključujući Marijanu Petir i Darka Korena, stigle su i prve reakcije.

Marijana Petir oglasila se na Facebook-stranici. Između ostalog, napisala je da je ta Beljakova odluka izraz straha zbog njezine najave da će se kandidirati za predsjednicu stranke.

"Nisam primila nikakvu odluku o svojoj suspenziji koju je gospodin Beljak najavio prije nekoliko trenutaka. Ova odluka gospodina Beljaka izraz je straha zbog moje najave da ću se kandidirati za predsjednicu stranke te suspenzijom želi onemogućiti moju kandidaturu na unutarstranačkim izborima i stvoriti uvjete da nastavi sa sustavnim razaranjem HSS-a. Gospodin Beljak uništio je ugled HSS-a i mora otići. Nije bio iskren prema stranačkom članstvu, sklopio je koaliciju koju članstvo nije podržalo, a koja je rezultirala porazom na parlamentarnim izborima te se sada želi riješiti svih onih koji se ne slažu sa smjerom kojim želi stranku povesti, a to je u propast. Pozivam gospodina Beljaka da prizna vlastitu odgovornost i odstupi s mjesta predsjednika stranke, povuče najavljene suspenzije te raspiše unutarstranačke izbore na kojima će članstvo HSS-a imati priliku izabrati kojim smjerom želi ići", napisala je Petir na Facebooku.

> > Beljak: Privremeno udaljujem iz stranke oko 100 članova, uključujući Petir i Korena

Što je istina, a što mit?
Treba li nam baš 8 sati sna, 8 čaša vode ili 10.000 koraka dnevno? Evo što kažu stručnjaci
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
 • Avatar Cinco
  Cinco:

  HSS će biti izbačen iz Europske pučke stranke u EU parlmantu i može se priključiti komunističkoj internacionali. Žalosno za HSS.

 • Fake:

  Petir je prepametna za ovog marginalca i on se sa njom ne može mjeriti u ničemu što će birači HSS-a na kraju krajeva i potvrditi na prvim izborima.Marijana sa takvima briše pod.

 • doby43:

  Nakon ovih izbora padaju glave, prvo Milanović, onda Beljak,...