Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Migrantski val

Kovač o mađarskom zidu: RH će suradnjom spriječiti da je preplave izbjeglice

hdz, miro kovač
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/5
26.08.2016.
u 14:43

Suradnja sa Slovenijom, Srbijom, Makedonijom je pridonijela tome da se smirio migrantski val, rekao je Kovač

Hrvatska je jako dobro surađivala sa susjednim i zemljama u regiji u upravljanju migracijskim valom i ima mehanizme suradnje koji će spriječiti da je preplave izbjeglice, odgovorio je ministar vanjskih poslova Miro Kovač u Dubrovniku na pitanje je li upoznat s tim da Mađarska priprema gradnju novog zida.

U kratkoj izjavi za medije nakon vanjskopolitičkog panela o globalnim izazovima na Dubrovnik forumu, hrvatski šef diplomacije rekao je da je Inicijativa triju mora vrlo korisna jer će pridonijeti jačanju kohezije Europske unije, njezinoj obrambenoj, energetskoj, sigurnosnoj, migracijskoj politici i da u to treba uključiti i zemlje koje još nisu u EU.

"Ta suradnja (sa Slovenijom, Srbijom, Makedonijom) je pridonijela tome da se smirio (migrantski) val", rekao je Kovač odgovajući na pitanje je li Hrvatska spremna za scenarij nove izbjegličke krize u slučaju kraha sporazuma između Europske unije i Turske.

"Taj mehanizam smo uspostavili mi, ova vlada", rekao je Kovač zamoljen da precizira je li spreman ponoviti suradnju koju je provodila prethodna vlada Zorana Milanovića i njegova ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

Ne želim nikako umanjiti ono što je radila prethodna vlada, rekao je Kovač .

Napomenuo je da je važno djelovati u zemljama žarištima krize, u Siriji, Africi kako bi spriječili da ti ljudi bježe iz svojih zemlja.

"Ne mogu svi biti primljeni u Europsku uniju, a mi moramo biti u stanju efikasno štititi vanjske granice Europske unije i to smo dužni našim građanima", zaključio je Kovač.

Komentara 3

Avatar majmunranko
majmunranko
15:01 26.08.2016.

Ponašanje Milanovića, Ostojića i ostalih antifašističkih orlovskih neofiloustašoida u prošlogodišnjoj migrantskoj krizi je nešto najgluplje i najgore što je ikada zabilježeno u povijesti. Po svemu sudeći, i nova vlada će nastaviti istim genijalnim načinom. Pazi Kovača: Hrvatska će problem migranata riješiti suradnjom? Ok, a što će se dogoditi kad balkanski suradnici prestanu surađivati?

PP
pp
15:52 26.08.2016.

Obećanje ludom radovanje. Znaci mi ćemo ovisiti o 10ak drugih država sve redom nevjerodostojnijima, slabije organiziranijima i siromašnijima da će sve biti bas super kad milijuni muslimana navale. Ovo je dječje naivna izjava. Mađarska je ozbiljna država. Zato se sad pripremaju za nešto sto će biti za nekoliko mjeseci. Da bi onda bili spremni. A mi ćemo opet ispast naivni i neozbiljni. Hrvatska vlada je trebala jučer zapocet projekt Kanal Dunav - Sava kojime bi 80 km kopnene granice sa Srbijom postala vodena granica sto je lako branit. Pa nek šalju kog hoće.

DU
Deleted user
20:28 26.08.2016.

ti ćeš nas zaštititi kao i branitelje samo što mi nećemo smjeti iz dvorišta van .bogu hvala pa više nećemo dugo slušati tvoje laprdanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije