Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI 2016

Koalicija HDSSB-HKS predstavila program za zdravstvo i sociijalnu skrb

šišljagić, vulin
Davor Javorovic/PIXSELL
06.09.2016.
u 11:44

Kada je u pitanju depopulacija, zalagat ćemo se da porodiljne naknade ostanu u punom iznosu tijekom cijele godine ta da majke s četvero ili više djece dobiju radni status, odnosno da imaju redovna mjesečna primanja, istaknuo je Burić.

 Koalicija HDSSB-a i Hrvatske konzervativne stranke (HKS) zatražila je u utorak u Osijeku da zdravstvena zaštita bude maksimalno dostupna svim stanovnicima Slavonije i Baranje, što se može postići ozbiljnim reformama i ravnomjernim raspoređivanjem proračunskih sredstava, a sadašnju situaciju u zdravstvu smatraju dokazom da je Slavonija i u tom segmentu zapostavljena.

Na predstavljanju programa za zdravstvo i socijalnu skrb predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin ocijenio je kako je standard zdravstvene zaštite u toj regiji niži nego u drugim dijelovima Hrvatske. Kao primjer naveo je lipanjsku nabavu CT uređaja za cijelu Hrvatsku gdje nadležno Povjerenstvo s popisa skinulo četiri bolnice, među kojima su tri iz Slavonije, a to su bolnice u Pakracu, Požegi i Našicama.

Kandidat s liste osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić kazao je kako je za sadašnje stanje u zdravstvu odgovorna politika, koja je odlučivala o organizaciji i svim važnim financijskim ulaganjima u zdravstveni sustav, pri čemu su Slavonija i Baranja ostale zapostavljene.

Zalažemo se za ozbiljnu reformu primarne zdravstvene zaštite, koja je temelj svega, ali i bolničke zdravstvene zaštite, koja mora biti dostupna i besplatna za djecu, umirovljenike i nezaposlene, jer mora odgovarati socijalnom stanju u državi, istaknuo je Šišljagić.

Smatra kako za takve poteze ima dovoljno novaca, ali ga se mora ravnomjerno, racionalno i logički raspoređivati.

Kandidat s liste Dinko Burić kazao je kako će njihovi saborski zastupnici zauzimati da se besplatni udžbenici bezuvjetno osiguraju za sve osnovnoškolce ta da prilikom donošenja državnog proračuna više ne bude upitno hoće li biti osiguran besplatan prijevoz srednjoškolcima te subvencioniran prijevoz studentima.

Kada je u pitanju depopulacija, zalagat ćemo se da porodiljne naknade ostanu u punom iznosu tijekom cijele godine ta da majke s četvero ili više djece dobiju radni status, odnosno da imaju redovna mjesečna primanja, istaknuo je Burić.

>> HDSSB-HKS: Besplatni udžbenici za sve učenike, a ne samo za one iz bogatih krajeva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije