Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'POSEBNI AKT'

Kajtazi optužuje Bandića: Vaša kandidatkinja putuje kroz romska naselja i podobnima isplaćuje novac

veljko kajtazi
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
05.09.2016.
u 14:54

Otvoreno pismo gradonačelniku Zagreba

Veljko Kajtazi otvoreno osuđuje Milana Bandića za "neodgovorno ponašanje, razbijanje jedinstva romske zajednice i zloupotrebu proračunskog novca građana Zagreba u svrhu ostvarivanja političkih ambicija".

Naime, skupština Grada Zagreba je, na Bandićev prijedlog, samo jedanaest dana prije izbora usvojila nekoliko odluka, a između ostalih i osiguravanje besplatnih udžbenika u osnovnim i srednjim školama za pripadnika romske nacionalne manjine.

Dio članova Gradske skupštine odmah je potom napustio skupštinu, upozorivši kako je njihova stvarna svrha i više nego jasna. Pored toga, jasno se raspoznaje i njihov kratkoročni efekt, smatra Kajtazi.

Vijest o navodnim besplatnim udžbenicima odjeknula je u romskoj zajednici, da bi ubrzo uslijedilo veliko razočaranje.

– Iako bi Iako bi bilo logično da se takva dobra odluka o besplatnim udžbenicima provede na nacionalnoj razini te da svi učenici, i to ne samo pripadnici romske nacionalne manjine, dobiju besplatne udžbenike – to se nije dogodilo – poručio je Kajtazi te nastavio:

– Naime, "uvjete i način isplate" kao i subjekte kojima će se izvršiti "isplata", točkom 5. Zaključka odluke koju spominjem, "gradonačelnik uređuje posebnim aktom"

Taj posebni akt zapravo nije akt, već se radi o kandidatkinji vaše stranke Nuri Ismailovski koja ovih dana putuje kroz romska naselja i podobnim Romima, onim najugroženijim i najpotrebitijima, ako se obvežu na političku lojalnost (op.a. "uvjeti isplate") – dodjeljuje pakete s udžbenicima (ili drugim sadržajima?) te na privatne račune pojedinaca isplaćuje sredstva građana Zagreba (op.a. "način isplate").

Zaključio je kako ne može podržavati nekoga tko manipulacijom iskorištava njegove sunarodnjake kratkoročnim mjerama, iako će svaku dobru inicijativu razmotriti kao predstavnik Roma i ostalih jedanaest nacionalnih manjina.

>> Bandić u BiH: Rat je bio, zlo se dogodilo i ljudi su izginuli, ali Hrvat – katolik nikad nije mrzio

Ključne riječi

Komentara 19

SH
shuljic50
15:14 05.09.2016.

E moj Kajtazi,ja bi tebi dao isto toliko koliko tvoji Romi dobivaju u Srbiji,Rumunjskoj i Bugarskoj,ništo manje ni više,i da neblatiš onu Državu u kojoj živite..

Avatar rondo
rondo
15:19 05.09.2016.

...Romima ukoliko se obvežu na političku lojalnost.... e ovo je vic godine, cigani i lojalnost :-))))

MI
miro229
15:30 05.09.2016.

a tvoje obečanje romima u međimurju od prošlih izbora? sječaš li se koliko si para obečao .Odi sad ponovo traži glasove roma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije