Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordan Maras

Ja nemam rezervni položaj kao I. Maletić

05.05.2016., Zagreb - Zastupnici SDP-a Gordan Maras i Damir Mateljan odrzali su konferenciju za medije Kluba zastupnika SDP-a s temom Upucivanje u saborsku proceduru SDP-ova Prijedloga zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori. Photo:
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.09.2016.
u 19:00

Nećemo dopustiti poskupljenje zdravstvenog osiguranja i participacije,
a reformu obrazovanja 
ćemo nastaviti

Član Predsjedništva SDP-a Gordan Maras prvi je na listi Narodne koalicije u 2. izbornoj jedinici.

Ima li SDP plan B jer plan A da ćete sastavljati vlast samo s IDS-om i manjinama ne drži baš vodu?

Narodna koalicija bit će pobjednik izbora. Želimo dobiti što veće povjerenje građana kako bismo imali što stabilniju Vladu te kako bismo mogli provesti sve ono što smo se građanima u kampanji obvezali. Vjerujemo u našu Hrvatsku, u naše birače i u našu koaliciju – potpora će biti takva da Hrvatska nastavi sigurnim smjerom.

Hoćete li opet pristati na sve uvjete Mosta i kako komentirate izjavu Mire Bulja da biste se svi bili skinuli i goli da su to od vas prošli put tražili?

Na stranu Buljeve šale, ali za Hrvatsku bih učinio sve što mogu. Želimo surađivati sa svima kojima je interes bolja Hrvatska i dobrobit naših građana te koji nemaju repove iz prethodnih mandata. Suradnja je stvar dogovora dviju strana i mora biti bazirana na poštovanju i povjerenju. To, naravno, podrazumijeva da se nakon dogovora svi držimo onoga što je dogovoreno. Povjerenje znači da su nepotrebni i javni bilježnici i otkazivanje suradnje SMS-om.

Koji je vaš recept protiv Ivane Maletić, Zlatka Hasanbegovića i Milijana Brkića koji su vam konkurencija u 2. jedinici?

Prisutan sam u svojoj izbornoj jedinici osam godina, bio sam u svakoj općini, gradu i birači me osobno dobro poznaju. Napravio sam puno za svoju izbornu jedinicu, a u idućem ću mandatu napraviti još više. Otvorili smo brzu cestu do Križevaca, sada nastavljamo do Koprivnice i usporedno do Bjelovara. Nova pruga za Bjelovar već se gradi. HDZ i Most zaustavili su brojne projekte. Moji protukandidati iz HDZ-a tu su igrom slučaja, i to prvi put. Gospođa Maletić ima rezervni, dobro plaćen položaj u Bruxellesu, ja nemam.

Osvojite li vlast, koja ćete obećanja ispuniti u prvoj godini mandata?

Ljudi znaju, jer smo to već jednom napravili, da ćemo odmah smanjiti porez na rad i povećati plaće. Smanjit ćemo i PDV na poljoprivredne proizvode te smanjiti parafiskalne namete tvrtkama. Zaustavit ćemo privatizaciju zdravstva koju su započeli HDZ i Most, nećemo dopustiti poskupljenje zdravstvenog osiguranja i participacije. Odmah ćemo nastaviti reformu obrazovanja i povećati naknadu za zapošljavanje mladih. Poticat ćemo male i srednje poduzetnike...

Zašto bi vam građani ovog puta vjerovali? Niste ukinuli ni obavezno članstvo u HGK, a to ste obećavali?

Uspio sam u tome da će HGK u idućem mandatu sigurno prijeći na dobrovoljno članstvo. Mnogi su se tome protivili, ali sada u svojim programima gotovo svi žele dobrovoljno članstvo. Jedino još HDZ želi obvezno članstvo jer mu je HGK filijala za zapošljavanje aktivista.

Vidite li se opet u ministarskoj fotelji i, ako da, u kojoj?

Imam veliko znanje i iskustvo koje sam stekao u četiri godine kao ministar. U najboljim sam godinama i mislim da u okviru gospodarskog dijela Vlade mogu pomoći da naši građani žive bolje. No treba ići korak po korak.

>> Maras na tržnici čistio grah pa se kasnije s Ankom Mrak Taritaš čudio veličini mrkve

Komentara 24

BU
Bulaba
19:41 09.09.2016.

Zaista? Mislio sam da se Maras uvijek može vratiti na staro radno mjesto na kojem je bio zaposlen prije ulaska u politiku. Hej, čekaj, pa Maras nikada nije nigdje ništa radio u životu izvan SDP-a. Ma to je to, takvi nama ministri trebaju, poput Marasa, lika koji je vodio ministarstvo poduzetništva i obrta i koji je u četiri godine u svom mandatu izgubio 50 tisuća radnih mjesta u poduzetništvu i obrtu.

GD
Gospon Drug
19:35 09.09.2016.

Kak buš onda protiv nij kad nemaš kose, pameti i rezervne planove!

ST
stefj
20:01 09.09.2016.

Nema rezervni položaj? A prvi je na listi... Kao i svaki puta do sada, Maras opet provalama nasmijava birače. Kako to drugačije objasniti, jer ako misli ozbiljno, onda je to žalosno... Jedan od najgorih u prošloj vladi, no uvijek i jedan od najglasnijih, dobro se dodvorava vodećima, pa je po zaslugama i dobio mjesto nositelja liste. A što će jadan, da nema Milanovića bio bi portir ako bi znao, a svjestan je da u privatnom sektoru nema što tražiti... Eh da nema partije, ne bi takvih bilo u medijima, a kamoli u vlasti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije