Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vrdoljak:

'HDZ i Most će formirati Vladu. Jedina prepreka Mostu bio je Karamarko'

Ivan Vrdoljak
Foto: Marko Prpić/Pixsell
12.09.2016.
u 12:23

Prirodno je da koalicijski partneri koji su funkcionirali u prošloj vladi i koji su u kampanji govorili da su bliski formiraju vladu

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je na današnjoj presici da se može očekivati kako će Vladu sastaviti HNS i Most.

Vrdoljak je rekao da su jako zadovoljni rezultatima i 127.000 osvojenih glasova, što je broj veći nego na zadnjim izborima, unatoč manjoj izlaznosti.

– Pred nama su još bolji dani HNS-a – rekao je Vrdoljak.

Vrdoljak je rekao da je ne mogu biti zadovoljni prije svega izlaskom, a onda i rezultatom Narodne koalicije.

– Političke elite moraju se zamisliti kako će birače vratiti na birališta – rekao je Vrdoljak.

– O potezima kolege Milanovića ili SDP-a njih ćete pitati – dodao je. Vrdoljak je rekao da sigurno nisu oni krivi za lošiji rezultat koalicije jer su dali svoj doprinos. Poručio je i da ne želi analizirati vodstvo drugih stranaka.

Vrdoljak je rekao da nisu pregovarali ni s kim te da se može očekivati da će HDZ i Most sastaviti Vladu.

– Prirodno je da koalicijski partneri koji su funkcionirali u prošloj vladi i koji su u kampanji govorili da su bliski formiraju vladu. Zašto bismo se mi tu miješali? Nema vlasti pod svaku cijenu – rekao je Vrdoljak.

– Oni koji su pobijedili na izborima formirat će Vladu – dodao je.

Vrdoljak je rekao da im nije žao što su išli s SDP-om već razmišljaju o tome kako u budućnosti biti što bolji. Na pitanje postoji li mogućnost da HNS s HDZ-om formira Vladu, ponovio je da će Vladu formirati HDZ i Most.

– Jedina prepreka Mostu bio je Karamarko, no njega više nema. Koliko će to biti efikasno za građane, neka vrijeme pokaže – rekao je Vrdoljak. Na pitanje vidi li se u Vladi, rekao je da se vidi, ali tek nakon ove koju će formirati HDZ i Most.

Vrdoljak je rekao da njihovi glasovi pokazuju da je kontinuitet HNS-a u uzlaznoj putanji, a posebno je istaknuo preferencijalne glasove Anke Mrak-Taritaš, Marijana Batinića i drugih kandidata HNS-a.

Anka Mrak-Taritaš jednom je riječju "rasturila" – rekao je Vrdoljak. Čestitao je i manjinskom zastupniku Veljku Kajtaziju koji je s njima bio u klubu.

Anka Mrak-Taritaš rekla je da postoji mala tuga jer njihova koalicija nema priliku da se veseli, ali da je ovo dan veselja u HNS-u.

– Naše veselje sastoji se u tome jer smo zaista imali odlične kandidate i odradili smo odličan posao – rekla je Mrak-Taritaš.

– HNS na ovim izborima ima rezultat. Dopustite da se mi veselimo i ponosimo se time – dodala je.

Mrak-Taritaš rekla je i da HNS ima ljude koji su vrijedni i znaju posao.

Milorad Batinić rekao je da su u 3. izbornoj jedinici pokazali da je HNS lider sjevera.

– Ovo su drugi izbori na kojima se to potvrdilo, a i ubuduće će biti tako – rekao je Batinić.

Matija Posavec rekao je da Narodna koalicija, a osobito HNS, u 3. jedinici uživa osobito povjerenje te da su postigli bolji rezultat nego na zadnjim izborima.

– Treba što prije formirati vladu, izazovi nas očekuju – rekao je Posavec.

Predrag Štromar rekao je da je HNS snažna stranka s jako dobrom organizacijom i mnogo članova, ali i lidera koji u svojim sredinama mogu pokazati kako se treba raditi za građane.

– Građani to vide, građani to vide sve više i više, ali ankete ih ne vide. Na izborima pokazujemo koja je naša vrijednost, a ne na anketama. Više nećemo uopće pratiti ankete – rekao je Štromar.

Vesna Pusić rekla je da je neizmjerno ponosna na HNS.

– Svi zajedno napravili smo odličan rezultat. To pokazuje da je HNS na uzlaznoj putanji, svake godine sve jači, svakim izborima sve jači, i ovi izbori pokazali su koliki su potencijali pred nama, a pred nama su lokalni izbori. To je posao koji ćemo sad raditi. Čestitam HNS-u, ostalo je izvan naše moći, ali nadamo se da će u budućnosti i tu biti mnogo više našeg utjecaja – rekla je Pusić.

>> Plenković poručio Milanoviću: Volio bih da se prvo čestita, a onda zaziva velika koalicija

>> 'Milanović je moljakao za veliku koaliciju, moguća je vlada bez SDP-a i Mosta'

Komentara 12

DO
doby43
12:39 12.09.2016.

Sami izađite i onda možete govorit o rejtinzima

SE
sestrićna
12:49 12.09.2016.

ovaj mi ne djeluje kao netko jako inteligentan..

R1
R1971D
13:19 12.09.2016.

Vrdoljak, ti bi sebe trebao vidjeti u Remetincu a ne u Vladi RH..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije