Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatko Hasanbegović:

Ministre će predlagati budući premijer, a potvrđivati Sabor. Neće o tome odlučivati Pupovac

Zlatko Hasanbegović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
15.09.2016.
u 15:26

Ovdje imamo problem stanovite političke podvojenosti. Ne znamo kada je Milorad Pupovac legitimni predstavnik srpske zajednice u Hrvatskoj, a kada je neka vrsta neformalnog ideologa hrvatske ljevice ili ukupnog arbitra hrvatske politike

"Ministre će predlagati budući premijer, a potvrđivati Hrvatski sabor. Neće o tome odlučivati Milorad Pupovac" - kazao je tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

- Upozorio bih na jedan detalj. Milorad Pupovac je u prvom redu politički predstavnik srpske zajednice u Hrvatskoj. Kada bi se u cijelom mom intelektualnom i političkom  razvitku na moja leđa mogla staviti hipoteka protusrpskog stajališta i populističkih  protusrpskih nastupa, to bi bilo donekle i razumljivo.

Pupovac zapravo meni stavlja na teret ideološku hipoteku vezano na neki način na unutarhrvatske odnose i zapravo različita iščitavanja svih povijesnih kontroverzi u dvadesetom stoljeću, što se ne bi trebalo očekivati od nekoga tko je u prvom redu politički predstavnik srpske zajednice.

Ovdje imamo problem stanovite političke podvojenosti. Ne znamo kada je Milorad Pupovac legitimni predstavnik srpske zajednice u Hrvatskoj, a kada je neka vrsta neformalnog ideologa hrvatske ljevice ili ukupnog arbitra hrvatske politike.

U osnovi me nije iznenadila izjava Milorada Pupovca. To se moglo iščitati iz njegovih ranijih izjava i općenito prema njegovom odnosu prema meni od samoga početka mog rada u Vladi. S obzirom na specifično biračko tijelo koje stoji iz manjina, mislim da nije politički pametno davati takve izjave te da takve izjave u kontekstu ukupnih hrvatsko srpskih odnosa, ali i u kontekstu odnosa sa srpskom zajednicom u hrvatskoj državi, stvaraju nepotrebne kontroverze i animozitete - zaključio je Hasanbegović.

U tiskanom izdanju Večernjeg lista u nedjelju čitajte veliki intervju sa ministrom Zlatkom Hasanbegovićem

>> Milorad Pupovac: 'Takvi kao Plenković plaćaju se suhim zlatom'

Komentara 232

KR
kruti91
15:36 15.09.2016.

PODRŠKA na najjače g.ministru hasanbegoviću!!!!!!!!!!!!

CA
Catalonia
15:40 15.09.2016.

Bravo,nadamo se stari/novi ministre kulture!!!!

Avatar MK
MK
15:48 15.09.2016.

...Zlatko Hasanbegovic nit je osumnjicen nit mu se sudi po niti jednom zakonu Republike Hrvatske, a nit ga je Republika Hrvatska za bilo sto "abolirala". ...Prije bi se "abolirane" trebalo izuzeti iz javnoga djelovanja i one koji zastupaju politku "aboliranih"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije