Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE U STRANCI

Glavaš se povlači iz politike: 'Ovo su mi zadnji parlamentarni izbori'

B. Glavaš
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
11.09.2016.
u 23:57

Nastojat će pomladiti vodstvo

Osnivač HDSSB-a i prvi na koalicijskoj listi HDSSB-a i HKS-a u 4. izbornoj jedinici Branimir Glavaš izjavio je u nedjelju kako su mu ovo zadnji parlamentarni izbori u političkoj karijeri, ali da je spreman pomagati stranci u pripremi lokalnih izbora iduće godine. 

 U izjavi novinarima u izbornom stožeru HDSSB-a u Osijeku, Glavaš je kazao da bi mu, ako konačni rezultati to budu potvrdili, ovo bio deveti saborski mandat te kako se bliži životnoj dobi u kojoj više nema nikakvog razloga za bavljenje politikom na nacionalnoj razini, pa će mu ovo biti zadnji mandat.

"Što se tiče lokalnih izbora mogu pomagati stranci u pripremi izbora za grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Nemam ambicija biti u kombinatorici ni za jednu od čelnih dužnosti, ne isključujem mogućnost da budem posljednji na listi, ako to stranci bude potrebno", istaknuo je.

Najavio je kako će HDSSB do kraja ove godine održat izvanredni izborni stranački sabor, gdje će se nastojati pomladiti vodstvo, ali da do promjene predsjednika stranke neće doći i da Dragan Vulin nastavlja voditi HDSSB.

Ocijenio je kako su ovo bili krizni parlamentarni izbori za  budućnost HDSSB-a, koji je očuvao svoj parlamentarni status. Izrazio je nadu da će se birači u Slavoniji i Baranji sve više priklanjati toj regionalnoj opciji, jer se pokazalo kako se ne mogu osloniti na stranke s nacionalnim predznakom. 

>> Glavaš: Hrvatska se mijenja, birači traže nešto novo, stranka ostaje na mladima

Komentara 4

Avatar mlijeko
mlijeko
02:13 12.09.2016.

HDSSB je loše prošao na izborima upravo zbog Glavaša i zato bi mandat trebao prepustiti nekome drugome. Stranka koja je 2011. godine imala 8 zastupnika u saboru doživjela je debakl za koje je upravo kriv Glavaš, ali i Vulin i Šišljagić i drugi koji nemaju hrabrosti da se zahvale Glavašu i da krenu poput HDZ sa novim snagama a doista ih ima u cijeloj Slavoniji.

KO
kontraš
00:35 12.09.2016.

,Ti ćeš tamo gde i pripadas u ZATVOR

AO
ante.oreskovic75
10:02 12.09.2016.

Odi čovječe u mirovinu,imaš uvjete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije