Naslovnica Izbori 2016 Izbori 2016

Glavaš: Hrvatska se mijenja, birači traže nešto novo, stranka ostaje na mladima

Branimir Glavaš istaknuo je kako su ovo za njega posebni izbori, a stranka će ostati na mladima
11. rujna 2016. u 22:11 1 komentara 352 prikaza
HDSSB
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Atmosfera u HDSSB-u skočila je kada je, po prvim rezultatima DIP-a, izračunato kako osvajaju i mandat u V.jedinici, po cemu u Sabor, uz Glavača, ulazi i Dragan Vulin, čelnik stranke. Atmosferu su odmah podgrijali tamuburaši.

Glavaš je najavljivao u kampanji osvajanje barem dva do tri mandata, ali je nakon izlaska na biralište u nedjelju ujutro, kako je sam iskomentirao, "iskusno politički" izjavio da im je strateški cilj ostati parlamentarnom strankom.

- Želje da imamo tri zastupnika i svoj Klub su normalne i realne, ne isključujem da se rezultat popravi, ali ako i ostane ovako važno je da ćemo 15 godina biti parlamentarna stranka. Imamo jedan, ali čvrst mandat i slijede nam lokalni izbori gdje će se vidjeti naša snaga – poručio je Glavaš.

Pali jesu, nastavlja on, ali ističe kako su pali i svi drugi. Utjecala je na to, rezimira, slaba izlaznost, dok je njihovu člansku bazu "devastiralo iseljavanje".

- Hrvatska se mijenja, biračko tijelo traži nešto novo što im političke stranke do tada nisu nudile. Novi zahtjevi birača utjecat će na to da stranke mijenju pristup biračima i to će donijeti promjenu Hrvatske na bolje – stava je Glavaš.

Promjena na vrhu HDSSB-a, rekao je, neće biti, a već od ponedjeljka predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin počinje stranku pripremati za lokalne izbore, na kojima im je cilj vratiti vlast u Osijeku i zadržati ju u Osječko-baranjskoj županiji.

Bez obzira na to što je pad nastavljen - imali su do studenoga, podsjetimo, čak sedam zastupnika – ni Dragan Vulin ne bi ništa mijenjao u u proteklih deset mjeseci.

- Bili smo konstruktivni, podržali Vladu, uskratili joj kasnije podršku i ostali principijelni. Teško je preživjeti izvan dva bloka, i Most i Pametno i Živi zid su nove opcije koje onda privlače birače nezadovoljne HDZ-om – izjavio je.

Dva mandata u studenome Glavaševa je stranka izborila u IV. izbornoj jedinici, dok je predsjednik Vulin bio blizu ulaska u Sabor u V. izbornoj jedinici.

- I dalje ćemo se lavovski boriti za interese našega zavičaja, Slavonije, Baranje, Srijema. Nismo bili dio velikoga bloka, a preživjeli smo – kazao je Vulin.

Što se tiče poziva iz HDZ-a za suradnju, rekao je kako se "to ne odgovara u izbornoj noći", javljaju iz stožera. 

>> Nema pjesme ni tamburaša, ali: 'Važno je što smo zadržali parlamentarni status'

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • luzer96:

    Da li time prestaje ''harač'' pri zapošljavanju u prosvjeti plaćanjem ''pinke'' za radno mjesto i rješavanjem posla za članove HDSSb-a,naravno telefonskim pozivima ravnateljima škole i prijetnjom ukoliko se primi određena osoba a isto tako i prijetnjom članovima Školskog odbora koje ... prikaži još!je su ''delegirali'' iz HDSSB-a?