Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOST U KARLOVCU

Petrov: Naše ankete govore da rejting Mostu ne pada, nego, naprotiv, raste

petrov
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/9
02.09.2016.
u 14:23

Ne može se dogoditi da u jednoj izbornoj jedinici u jednoj anketi dobijemo 11 posto, a u roku od pet dana smo na 4,7 posto. To se može dogoditi jedino da se napravi ubojstvo predsjednika Vlade, što su oni (HDZ) figurativno napravili, rekao je Petrov

Božo Petrov, čelnik Mosta danas je u Karlovcu, zajedno s još uvijek aktualnim tehničkim ministrom zaštite okoliša Slavenom Dobrovićem i Josipom Katalinićem predstavio listu za VII. izbornu jedinicu. Katalinić je nositelj liste, a Karlovačku županiju predstavljaju ekološki aktivist Žarko Kotur iz karlovačke Udruge za zaštitu okoliša, te Ogulinac Neven Polić iz udruge Volim Ogulin.

Katalinić je napomenuo da je 7. izbornih jedinici 'najzelenija', jer ima puno aktivista zaštite okoliša, te da vjeruju da će u ovoj izbornoj jedinici dobiti dva mandata, kao i na prošlim izborima. Podjednak rezultat na izborima most očekuje u čitavoj Hrvatskoj, dakle svakako dvoznamenkasti broj zastupnika.

Slaven Dobrović predstavio je i stajališta Mosta o zaštiti okoliša i vrućoj temi, odlagalištima otpada. Mehaničko biološka obrada, kakva je predviđena za Centar na Babinoj gori, ali i drugi centri, kaže Dobrović, ne dolazi u obzir, pa će se morati mijenjati jer je prekapacitiran i ne predviđa dovolnu količinu otpada za reciklažu. Taj koncert, dodao je Dobrović, je jeftiniji i zahtijeva manje vremena za pripremu projekta i realizaciju, jer se reciklažna dvorišta mogu postaviti u sklopu odlagališta otpada. Mostovci su rekli i kako se nastavljaju zalagati za očuvanje rijeka, mora, pitke vode i šuma, poticati korištenej obnovljivih izvora energije, a ponovili su i da su protiv bušenja Jadrana, uništavanja Srđa nad Dubrovnikom, te protiv svih projekata koji podilaze investitorima, a zaobilazi se zaštita okoliša, odnosno nacionalnog interesa.

Petrov je  komentirao ankete koje izlaze u medijima, a po kojima njima rejting pada.

– Ne može se dogoditi da u jednoj izbornoj jedinici u jednoj anketi dobijemo 11 posto, a u roku od pet dana smo na 4,7 posto. To se može dogoditi jedino da se napravi ubojstvo predsjednika Vlade, što su oni (HDZ) figurativno napravili. Ali čak niti tada HDZ-u se nije dogodilo ono što se trebalo dogoditi, pali su na 20 posto i samo u roku od mjesec dana došli na 28 posto, to je nemoguće. Osim toga, i naše ankete govore o tome da rejting Mostu ne pada, nego, naprotiv, raste - kazao je Božo Petrov. Dodao je kako vjeruje da će Most biti u poziciju da od nove vlasti uvjetuje da provodi program koji će potpisati, jer prethodna to nije htjela raditi.

– Zato je tako završila i Vlada. Sad ćemo tražiti jamstva za razliku od njihovih riječi. Bili smo naivni, vjerovali smo kad netko da riječ, pogotovo kad jedna i druga stranka pred cijelom Hrvatskom javnošću kaže da je program Mosta odličan. Dobili su priliku da jednom u životu odrade dobru stvar, pružili smo ruku da se promjene dogode. Sada više nije tako, tražit ćemo jamstva, a oni, tko god to bude, će prvi put u 20 godina s riječi i obećanja morati prijeći na djela. Sami će birati hoće li završiti u oporbi ili izvršnoj vlasti a građani su ti koji će profitirati jer će se nešto događati, kaže Petrov.

Dodaje da će Most pregovarati jedino po pitanju programa, da će pregovori biti vrlo kratki, a novinari će provoditi vrijeme pred njihovim prostorima a ne pred njihovim.

- Poručujem biračima da dobro promisle što im tko obećaje u predizbornoj kampanji. Izjave poputm, smanjit ćemo PDV, odblokirati blokirane, zaštititi imovinu dužnicima, nisu realne i vjerujet mi, kao i do sada, kada bi obećanja trebali ispuniti, izmotavali bi se nizom razloga zašto je to zaprvo nemoguće. Most ima program za koji su stručnjaci rekli da je realan i da ga je moguće provesti. Primjerice, bilo je priča da ćemo smanjiti izdvajanja za politučke stranke, a onda su počeli  govoriti da nemaju dovoljno novca za svoje političko financiranje, valjda je to razlog zašto smo pet mjeseci i pet puta morali pregovarati da se smanji novac za političke stranke. Pet puta su pristali i pet puta su nas prevarili. Čemu maske - pitao se Božo Petrov.

>> 'Nestranački premijer više nije opcija, mandatar će biti onaj koji donese 76 potpisa'

>> Orešković glasao protiv Mosta. Petrov: Ne možemo podržati produljenje mandata Kovačiću

Komentara 11

BU
Bulaba
14:41 02.09.2016.

Božo, da nisi toliko arogantan, bahat i narcisoidan, onda bi shvatio smisao anketa, pogotovo kad si ti u pitanju. Dakle, tvoja proudbaška ćuprijaška sekta je odavno potonula i više nikoga ne zanimate, ali su vas braća udbaši namjerno navukli da srušite Karamarka i raspustite Sabor umjetno vam pumpajući rejting kad se počeli rušiti parlamentarnu većinu. Posebno su dobro procijenili tvoje ponašanje i reakcije, znali su da bi ti prodao i oca i mater za veličanje u novinama. Naravno, kad ste srušili Karamarka i kad ste skupa sa SDP-om srušili i Sabor, više im niste bili potrebni i više nije bilo svrhe da vas lažno prikazuju u anketama, a moralo se ići i na korekcije u anketama, odnosno približiti anketne rezultate stvarnim pokazateljima. Od tuda i nagli pad Mosta u anketama u zadnje vrijeme. Isti realno ne postoji, odnosno isti se dogodio puno prije.

BK
B Kosa
21:18 02.09.2016.

Bozo zasto to vi niste mogli podrzati kovacica dok se neformira nova vlada da obavlja duzmost ravnatelja HRTkoji je dosada odlicno obavljao taj posao. sad se vidi da radite sa SDP pridruzio si se grbinu. Da nije HDZ jadna bi hrvatska bila sa vama

Avatar croatxl
croatxl
17:39 02.09.2016.

p od pada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije