Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izborni neuspjeh

Bosanci razočarali Ćiru, najavio kako više neće uopće ići u BiH

Milan Bandić i Ćiro Blažević
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/3
13.09.2016.
u 11:08

Mislio sam da me vole, a onda dođe jedna konkretna prilika i vidiš da te niko ne 'zarezuje'", kazao je Blažević.

Političke ambicije proslavljenog nogometnog trenera Miroslava Ćire Blaževića neslavno su pokopane na proteklim izborima za Hrvatski sabor a on sam je takav ishod ocijenio kao tešku blamažu, dodajući tomu duboko razočaranje u birače iz Bosne i Hercegovine čijim se glasovima nadao.

"Naprosto sam se izblamirao. Razočarao sam se u BiH i Bosance. Mislio sam da me vole, a onda dođe jedna konkretna prilika i vidiš da te niko ne 'zarezuje'", kazao je Blažević, kako ga u utorak citira "Avazov" portal.

Blažević je na proteklim parlamentarnim izborima bio nositeljem liste Milana Bandića za XI. izbornu jedinicu, no nije bio ni bizu ulasku u saborske klupe jer je njegovo ime zaokružilo tek 259 glasača.

Blaževiću je teško povjerovati da ga kao osobu s političkim ambicijama u BiH u kojoj je rođen i u kojoj je uvijek bio popularan gotovo nitko ne uzima ozbiljno. 

"I ovo je trebalo doživjeti da bi čovjek dobio potvrdu nečega pa makar bilo i negativno", kazao je Blažević.

Potvrdio je kako su u Bandićevoj koaliciji čak platili autobuse ne bi li što više potencijalnih glasača doveli na birališta i tako osigurali potporu svojim kandidatima s liste za dijasporu no ni to nije imalo nikakva učinka.

"Jako sam se razočarao. Ali šta ćeš. Šta je tu je. Nemam namjeru ići više u politiku i izbjegavat ću svaki put odlazak u svoju domovinu BiH. Razočarao sam se jako i shvatio sam da sam radio iluzije. Bosna mi je uzvratila tako kako mi je uzvratila, pa i Sarajevo i Mostar... Ali, u mom Sarajevu da nisam ništa dobio glasova, pa to je katastrofa. Ne mogu se pomiriti s tim", kazao je razočarani Blažević.

Drugi kandidat s Bandićeve liste za dijasporu Marijo Pejić dobio je tek 37 glasova.

Kao kandidat s najvećim brojem osvojenih glasova u dijaspori, novim je saborskim zastupnikom postao bivši general i nekadašnji HDZ-ovac Željko Glasnović koji je na izbore izašao s neovisnom listom.

Od tri mandata koliko ih nosi XI. izborna jedinica - dijaspora, druga dva mandata osvojio je HDZ te će u devetom sazivu Hrvatskog sabora biti Božo Ljubić i Željko Raguž.

>>Pala utvrda HDZ-a. Dijaspora se napokon demokratizirala

Komentara 21

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
11:27 13.09.2016.

ciro niti je mostar niti sarajevo tvoj grad...ti si iz travnika gdje je dobar sir...vole tebe bosanci ali ne vole politicare...dodji u bosnu kao covjek a ne kao politicar...

Avatar FrancJunior
FrancJunior
11:56 13.09.2016.

Bosanci ce ovu odluku slaviti3 dana i 3 noci...a sada to obecaj i nama Hrvatima, naime da ces zaobilaziti Hrvatsku! Hvala unaprijed!!

Avatar links
links
11:31 13.09.2016.

baš šteta a tako si perspektivan, uoće ne voliš publicitet, nisi prevrtljiv, ne ulizuješ se onima na vlasti.... propustili su veliku priliku da dobiju zastupnika budućnosti za sljedećih 20-ak godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije