Naslovnica Izbori 2016 Izbori 2016

Kliman: Građani su očito prepoznali moj rad i angažman

Mislim da sam dobro radio, ove smo godine ostvarili rekordne rezultate od postanka hrvatske države...
12. rujna 2016. u 14:43 2 komentara 457 prikaza
Anton Kliman
Foto: Robert Anić/PIXSELL

HDZ-ov tehnički ministar turizma Anton Kliman izrazio je u ponedjeljak zadovoljstvo rezultatima nedjeljnih parlamentarnih izbora, po kojima je njegova stranka relativni pobjednik izbora, a on je osvojio 11,56 posto preferencijalnih glasova u VIII. izbornoj jedinici i tako s četrnaestog mjesta na listi HDZ-a došao do trećeg mjesta te ušao Sabor.    

"Ljudi u VIII. izbornoj jedinici su očito prihvatili moju komunikaciju i moje stavove te moje djelovanje za boljitak građana Istre. U ovom kratkom mandatu pokušao sam riješiti sve probleme i uz dobru stranačku infrastrukturu pomagao svakome, neovisno kojoj političkoj opciji pripadao. Stoga mi je drago što su građani prepoznali moj angažman", izjavio je Kliman za Hinu.

Komentirajući izborne rezultate, rekao je kako je pred HDZ-om izazovno razdoblje oko sastavljanja nove Vlade i konstruktivnih pregovora s drugom stranom, odnosno Mostom.

"Cijela je priča jasna, građani su se opredijelili za HDZ i gospodina Plenkovića, koji je tako dobio povjerenje za sastavljanje Vlade. Rezultati su uostalom dokazali kome građani vjeruju", poručio je Kliman, izrazivši zadovoljstvo i rezultatima koje je njegova stranka ostvarila u VIII. izbornoj jedinici, gdje je osvojila tri mandata. Ti rezultati su, napomenuo je, znatno porasli u odnosu na prošlogodišnje parlamentarne izbore.

Upitan vidi li se i dalje na čelu Ministarstva turizma, odgovorio je kako će o tome odlučiti novi mandatar. 

"Daleko smo još od toga. Mislim da sam dobro radio, ove smo godine ostvarili rekordne rezultate od postanka hrvatske države. Ako novi mandatar misli da će netko drugi bolje obavljati tu funkciju, ja ću tu odluku poštivati", - zaključio je ministar Kliman. 

>>HDZ-u 61, Narodnoj koaliciji 54, Mostu 13 mandata. Plenković najavio formiranje stabilne Vlade, Milanović otvorio vrata za veliku koaliciju

Financije
HIF
Morate potrošiti BUDŽETE ZA EDUKACIJE? Ovdje pronađite najbolje programe!
  • Avatar babas
    babas:

    Kliman svakako jedan od najboljih ministara,rekordan rast i noćenja i prihoda. Što reći nego bravo ministre!

  • glad:

    Kada je lijepo vrijeme i moja baba Mara može puniti apartmane i hotele, nije bio u stanju voditi svoje dvije firme. Imali smo ministra turizma, koji nije znao niti jedan strani jezik, nije imao niti jedan dan radnog staža u ... prikaži još! turizmu, bio uspješan ministar.