Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENUTNO DVA MANDATA

Vulin: Najvažnije je da će se glas HDSSB-a čuti u Hrvatskom saboru

vulin
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
11.09.2016.
u 22:00

U izjavi novinarima u osječkom stranačkom izbornom stožeru Vulin je ocijenio kako je HDSSB jedina stranka koja je toliko dugo uspjela preživjeti na političkoj sceni, a da nije bila dijelom velikih političkih blokova,

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin izjavio je u nedjelju kako je, unatoč izlaznim anketama koje toj stranci predviđaju jedan saborski mandat, odnosno jedan manje nego na prošlim izborima, najvažnije da HDSSB ostaje parlamentarna stranka, pa će se glas HDSSB-a i Slavonije i Baranje čuti u Hrvatskom saboru.

Ipak, službeni rezultati prema kojima je obrađeno 25 posto glasača, HDSSB ima 2 mandata. 

U izjavi novinarima u osječkom stranačkom izbornom stožeru Vulin je ocijenio kako je HDSSB jedina stranka koja je toliko dugo uspjela preživjeti na političkoj sceni, a da nije bila dijelom velikih političkih blokova, te da sada slijede pripreme za lokalne izbore iduće godine.

Na upit je li razočaran što program HDSSB-a birači u Slavoniji nisu prepoznali, Vulin je kazao kako je politička scena bipolarizirana te je jako teško preživjeti izvan dva bloka. Smatra kako ljudi ipak prepoznaju ono što rade, jer HDSSB nakon 11 godina postojanja nije novost na političkoj sceni, dok nove opcije, poput Mosta, Živog zida ili stranke Pametno, privlače one koji su nezadovoljni HDZ-om ili SDP-om.

Nadali smo da ćemo osvojiti tri zastupnička mjesta, a iako nam rezultati sada predviđaju jedan mandat, to nas neće pokolebati, jer za razliku od lijeve i desne koalicije, koje u 25 godina nisu u ovoj regiji napravile ništa, imamo jasan i konkretan program za Slavoniju, ustvrdio je Vulin.

Zamoljen da komentira poziv na suradnju koji im je večeras upućen iz stožera HDZ-a, Vulin je kazao kako se na to ne odgovara u izbornoj noći te da će HDSSB biti konstruktivan, a ne destruktivan i sve što bude činio bit će u interesu Slavonije i Baranje.

>> Nema pjesme ni tamburaša, ali: 'Važno je što smo zadržali parlamentarni status'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije