Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK U BERLIN

Orepić odgovorio predsjednici: Orešković se konzultirao s kim je trebao

Vlaho Orepić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
27.08.2016.
u 14:46

On je konzultirao koga je trebao i otišao, za to je dovoljno politički kulturan, rekao je Orepić

Ministar unutarnjih poslova u tehničkoj Vladi Vlaho Orepić rekao je danas da se premijer Tihomir Orešković s njim konzultirao o problemu migracija i izbjeglica uoči puta u Berlin i sasatanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Na pitanje je li se tehnički premijer Tihomir Orešković trebao konzultirati prije odlaska u Berlin s političkim čimbenicima u zemlji, kako je u petak rekla predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, Orepić je rekao kako se Orešković konzultirao "s kim je trebao".

Rekao je da je Orešković prije puta razgovarao s njim.

"On je konzultirao koga je trebao i otišao, za to je dovoljno politički kulturan. Tko kaže da se nije konzultirao? Upoznao sam ga s aktualnom situacijom", kazao je Orepić.

Ne postoje nikakve naznake da bi situacija s migrantima mogla eskalirati, rekao je. "Zelena granica" je pod nadzorom i nema naznaka proboja sa srpske strane prema Hrvatskoj, rekao je.

Dodao je da u Tovraniku postoje smještajni kapaciteti. „Hrvatska je spremna u svim svojim potencijalima", poručio je.

Predsjednica je izjavila da se Orešković trebao prije odlaska u Njemačku konzultirati s "političkim čimbenicima u zemlji jer je pitanje migracija o kojem će se razgovarati preozbiljno".

Na pitanje je odgovorio u Zagrebu, gdje je govorio na predizbornoj konferenciji za novinare svoje stranke Mosta nezavisnih lista.

>> "Na njegovu mjestu sazvala bih sve. Vijeće za nacionalnu sigurnost, ali i predstavnike oporbenih stranaka"

>> Orepić se pohvalio izlaskom na koncert obrada AC/DC-ja: 'Uživao sam u genijalnoj atmosferi'

Komentara 35

Avatar majmunranko
majmunranko
15:04 27.08.2016.

Tri članka o JNA podocifiru Orepiću u 40 minuta? Auuu, da se to nije ono zlato iz Heinzelove podijelilo?

77
777CRO
15:44 27.08.2016.

Ne krivimo Orepica .., jadna osoba ništa on ne odlučuje kao ni mali Božo ... Sta se sve podvaljuje Hrvatima ... SDP partijaši poslije sinčića proizveli i ove ... Pokvarena roba ali je dobro iskorištena na sreću vucica, Nikolica, Jovanovića,, seselja i mesicevih ...

77
777CRO
15:40 27.08.2016.

Ostojica pulen u akciji ... Božo lider a zastavnik ministar a sef ovoj dvojici pupovac - jovanovic- vucic- seselj ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije