Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAZOVANJE

Reforma ide dalje, HDZ možda Ministarstvo razdvoji na – dva

šustar i jokić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
13.09.2016.
u 21:00

U kuloarima se kao kandidati za ministra spominju D. Jelić, T. Đonlić, V. Mornar. U HDZ-u tvrde da se još o tome ne razgovara

Iako pregovori o formiranju vlasti tek počinju, već ima i onih koji kalkuliraju tko će biti novi ministar obrazovanja i hoće li nastaviti kurikularnu reformu. Iz HDZ-a odgovaraju da se o imenima još ne razgovara, ali potvrđuju da se raspravlja o pitanju treba li glomazno i tromo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa razdvojiti na dva – jedno koje bi pokrivalo područje znanosti i visokog obrazovanja i drugo za obrazovanje od predškolskog do srednjoškolskog obrazovanja.

Iz HDZ-a poručuju da će se kurikularna reforma nastaviti, a dodaju da bi njezinu provođenju svojim znanjem i iskustvom mogao pomoći bivši voditelj dr. Boris Jokić. Tu mogućnost Jokić jučer nije želio komentirati.

Iako naši sugovornici tvrde da se još ne razgovara o kandidatima za ministra, po kuloarima se ponovno spominju Damir Jelić i Tomislav Đonlić, ali i prof. dr. Vedran Mornar. Tehnički ministar obrazovanja prof. dr. Predrag Šustar u jednom je društvu, prema kuloarskim pričama, izjavio da očekuje da će ponovno preuzeti taj resor.

Kao moguća ministrica obrazovanja spominje se i prof. Dubravka Brezak Stamać. Ako HDZ uđe u koaliciju s Mostom, pojedinci na mjestu ministra vide prof. dr. Josipa Burušića, koji nije član nijedne stranke, a navodno je dobar s jednima i drugima. 

>> Od 10 radnih mjesta samo će jedno biti za niže obrazovane

Komentara 8

Avatar CrazyMustang
CrazyMustang
22:03 13.09.2016.

odi ti na misu rađe, pa onda poslje mise ubijaj hrvate i progoni fratre, to je kod vas u međimurju jako popularan sport. ipak ste vi antifašisti.

AU
autoritet
23:23 13.09.2016.

Što god odlučili, Jokića i njegovu pokvarenu, dvoličnu ekipu držati što dalje od obrazovanja hrvatske djece.

JJ
joska5.jp
14:05 24.11.2016.

U jednom ce biti savjetnik Bozanic,a u drugom Kosic.Velika prilika za zaposljavanje kradezeovskih uhljeba.👿

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije