Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB U HSS-u

Suspendirani Karin: Opet bih tražio da se glasa za Kujundžića

beljak
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
16.09.2016.
u 14:00

Beljak suspenzijama eliminira najjače ljude u utrci za šefa stranke, smatra Branko Hrg, bivši predsjednik stranke

Branko Hrg, bivši predsjednik HSS-a smatra kako se Krešo Beljak, aktualni predsjednik stranke, sa stotinu izrečenih suspenzija osvećuje stranačkom članstvu koje je velikim dijelom bilo protiv koalicije sa SDP-om.

– Beljak se osvećuje organizacijama na terenu, ali suspenzijama ujedno eliminira najjače ljude u utrci za šefa stranke – smatra Hrg, koji je uvjeren kako će, unatoč svemu, Beljak izgubiti.

Zaokret ulijevo

– Prvo njegov zaokret ulijevo u uvjetima kada je 80% koalicija na terenu HSS i HDZ, a sada od svojih protivnika stvara žrtve, a hrvatski čovjek je sklon solidarizirati se sa žrtvom. Beljak je izbore u HSS-u već izgubio! – tvrdi Hrg.

Stipe Gabrić Jambo potpuno podržava odluku Beljaka kojom je suspendirao stotinu članova zbog opstrukcija vezanih za parlamentarne izbore.

– Ako smo normalna politička stranka, sve županijske, gradske i općinske organizacije odluku Glavnog odbora koja je donesena velikom većinom moraju poštovati. Marijana Petir se može ljutiti koliko hoće, ali da je htjela, mogla je biti predsjednica, a njoj je bila milija bruxelleska plaća koju joj nisu dali ni ćaća ni mater, već HSS koji je u nju uložio. Nije joj smetala suradnja sa SDP-om kada je bila dožupanica Marini Lovrić Merzel – kaže Jambo i dodaje kako je nečuveno što su članovi HSS-a pozivali birače da glasaju za druge opcije.

Jedan od njih je i Momir Karin, predsjednik HSS-a Splitsko-dalmatinske županije, koji je uoči izbora pozvao članstvo da glas daju HDZ-ovcu Milanu Kujundžiću. Karin se jučer dopisom obratio Predsjedništvu HSS-a.

“Dobro da nisu pobijedili”

“Volio bih da osjećam bilo kakvu krivnju vezano za moj angažman na proteklim izborima, onda bih tražio oprost, ali ne da ne osjećam krivnju, već sam ponosan na svoje djelovanje i, da se vrijeme vrati, učinio bih isto. Sve što sam radio bilo je u interesu prije svega Hrvatske, svih njezinih građana, a budite sigurni i u interesu HSS-a, ali ne i u interesu sadašnjeg predsjednika i njemu odanih članova”, napisao je Karin, koji je za Večernji list objasnio kako bi za HSS bilo pogubno da je izbore dobila Narodna koalicija jer bi se Beljakov položaj učvrstio, a Karin tvrdi, on nikakve veze s HSS-om nema.

– Beljak ne dijeli naše vrijednosti i svjetonazor. Eliminirao je 100 kvalitetnih ljudi, a vratio je Jamba! HSS je u svojoj stogodišnjoj povijesti imao puno teških trenutaka, ovo je jedan od najtežih. Za pet saborskih mandata prodana je duša HSS-a. Mi, pravi radićevci, nećemo se tek tako predati! – poručio je Karin.     

>> Rat u HSS-u nakon poraza na izborima

>> Nitko ne stoji iza Beljakove odluke, na kraju će i ostati sam

Komentara 55

Avatar kravata
kravata
14:38 16.09.2016.

Ako je tocno da 80 % koalira sa hdz -om stranka je mogla sama na izbore a nikako promijenit koaliciju zbog beljakovog samobora. On treba dobit racun u HSS-u a i putovnicu u SDP tamo je mjesto slobodno.

SI
signum88
14:51 16.09.2016.

Na ovoj slici iza sve sami ugledni HSS-ovci :-))

LD
lemic.drago10
15:08 16.09.2016.

Ko kaze da nije promjenio slogan ;Vjera u Boga i tehnicka roba;

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije