Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR FINANCIJA

Marić: Porezna reforma u ovom trenutku ovisit će o stanju pregovora s koalicijskim partnerima

zdravko marić
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
14.09.2016.
u 21:09

Govoreći o preznoj reformi kazao je kako se u njoj ne gledaju samo izdvojeni segmenti.

Porezna reforma u ovom trenutku ovisit će o stanju pregovora i razgovora s potencijalnim koalicijskim partnerima i onima s kojima ćemo oformiti parlamentarnu većinu i vladu, izjavio je ministar financija Zdravko Marić.

Dodao je kako bi se, ako bi ti razgovori i pregovori urodili plodom prije i još ove godine, onda u "konačnici išli s primjenom od 1.1.2017."

- Inače porezne izmjene u pravilu nije dobro raditi unutar godine nego s početkom godine - kazao je Marić u razgovoru za Novu TV.

Govoreći o preznoj reformi kazao je kako se u njoj ne gledaju samo izdvojeni segmenti.

- Najveći fokus sada je bio na toj najvećoj stopi poreza na dohodak koja u ovom trenutku tangira nekih 75 tisuća naših građana. Međutim, vi znate da su bile najave, i pri tome i dalje stojimo, da će se dizati neoporezivi dio poreza na dohodak, a on u konačnici tangira odnosno dira sve porezne obveznike - kazao je Marić.

Na pitanje hoće li biti član nove vlade kazao je kako još ne bi spekulirao o tome.

- Sigurno da idemo korak po korak. Jučer su počeli pregovori. Zaista smo, znam da to javnost i sve nas skupa najviše zanima, razgovarali samo o tih sedam točaka, odnosno o sadržajnim pitanjima - izjavio je Marić.

Očekuje da će se dogovor postići.

- To je ono što Hrvatskoj najviše treba. Stabilna parlamentarna većina i stabilna vlada. I u relativno kratkom roku, još jednom ponavljam, ne samo zbog porezne reforme i proračuna, ali čitavog niza drugih stvari koje je potrebno poduzeti - izjavio je Marić.

>> Predsjednica HUP-a: 'Tijekom kampanje moglo se čuti puno grandioznih obećanja, a malo argumenata'

Komentara 3

ZL
zlovato_
21:49 14.09.2016.

Ćestitke najboljem ministru u Vladi na pobjedi.

ST
stefj
21:47 14.09.2016.

Samo da Most opet ne blokira reforme i zabavlja javnost s populističkim glupostima... Državu može spasiti samo smanjenje poreza i smanjenje birokracije, a ne bez veze zakoni o smanjenju plaća zastupnicima ili slične populističke fore. Neka sa sindikatima državnih službi dogovore smanjenje broja ljudi u državnim i javnim službama. Ima ih toliko da jedan drugome mogu sjediti u krilu, a kad trebaš neku informaciju u ministarstvu zaduženom za to nitko nema blage veze. I to ako ima sreće pa se netko javi na telefon... Ma, koja je to hrpa nesposobnih, niti zakone ne mogu prepisati sa Engleskog ili Njemačkog kako spada. Pola prepisanih zakona (o poslovanju) ima potpuno drugo značenje nego original...

PA
Pape5
04:48 15.09.2016.

Nije li došlo vrijeme da i vi lupite šakom o stol, da vas čuje i Most? Morate izabrati ili ono što koristi građanima, kojima služite ili ucjenjivačima u Vladi, jer ako vi to stvarno želite, onda će te napraviti onoo što je dobro za građane i ne može vas nitko spriječiti u reformama, sve drugo je alibi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije