Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastavljanje Vlade

Kreće nova runda pregovora HDZ-a i Mosta. Plenković: 'Očekujem napredak'

andrej plenković
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
26.09.2016.
u 10:43

Danas se nastavljaju pregovori HDZ-a i Mosta o postizbornoj suradnji i sastavljanju Vlade

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je danas ispred središnjice stranke da od razgovora s Mostom očekuje napredak dok je glavni tajnik stranke Gordan Jandroković poručio kako HDZ i Most još uvijek ne razgovaraju o podjeli ministarstava, najavivši kako su sada na dnevnom redu razgovori o ustrojstvu i budućem programu rada Vlade.

Plenković je, upitan što očekuje od razgovora s Mostom, kratko novinarima poručio da "očekuje napredak".

Jandroković: Još ne razgovaramo o podjeli ministarstva

Jandroković je, na novinarski upit razgovaraju li s Mostom o podjeli ministarstva te jesu li im spremni ponuditi više od četiri ministarstva, kazao da se o tome još ne razgovara. – O tome još nije vrijeme za razgovor. Još uvijek razgovaramo o sedam točaka koje je predložio Most. Otvorit ćemo razgovore o ustrojstvu Vlade i o njezinu budućem programu. To je sada na dnevnom redu, a o tim pitanjima razgovarat ćemo kada za to dođe vrijeme – kazao je Jandroković novinarima ispred središnjice HDZ-a.

Dodao je i da je dinamika razgovora dobra i da danas, kao i dosad, očekuje konstruktivne razgovore na kojem će napraviti još jedan korak prema formiranju stabilne parlamentarne većine i Vlade.

Upitan hoće li na konzultacije kod predsjednice Republike Kolinde Grabar – Kitarović odnijeti dovoljan broj potpisa, odgovorio je kako je o tome još rano govoriti jer još uvijek razgovaraju s Mostom i predstavnicima nacionalnih manjina.

Smatra kako je bitno sve obaviti u ustavnim rokovima. Pojasnio je i da je nakon objave službenih rezultata parlamentarnih izbora dvadeset dana rok za prvu sjednicu Sabora. – Napravit ćemo ono što je potrebno kako bismo mogli konstituirati Sabor, a odmah nakon toga imati i novu vladu – poručio je.

Pregovori HDZ-a i Mosta nastavit će se danas u 15 sati na Trgu žrtava fašizma.

> > HDZ i Most moraju ubrzati pregovore žele li novu Vladu do sredine listopada

Komentara 36

DR
drugPlenky
11:24 26.09.2016.

Razgovaraju o sedam MOSTovih točaka, pa jel ima neka HDZ točka majku mu

EM
Emergo
11:15 26.09.2016.

Gospodo,voda je dosla do grla.Iz susjedstva se cuju ratni bubnjevi.U zemlji peta kolona,potpomognuta susjednom drzavom, stalno rade protiv Hrvatske pokusava rusiti institucije drzave.Mladi su potjerani vani. Krajnje je vrijeme da Most pokaze ozbiljnost i stavi karte na stol. Da li li su njihovi interesi ova drzava,njezin vecinski narod i svi gradjani ili nesto sasvim drugo. Isto vrijedi i za HDZ. Samo jaka,stabilna,odlucna i drzavotvorna vlada HDZ i Mosta moza pronaci pravi put za ovu zemlju. Da li oni to mogu ? Da li oni to hoce ? Uskoro ce mo znati. Jer ovo je vrijeme kada se radi za Hrvatsku a ne za stranke.

Avatar Marijanček
Marijanček
11:59 26.09.2016.

Sada gospodin Plenković pregovara sa Mostom, tako su i pregovarali sa gospo dinom Karamarkom , sve je isto i za par mjeseci novi izbori. Most se bori samo za fotelju a ne za boljitak Hrvatskog naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije