Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreni razgovori

Jandroković: HDZ će inzistirati da Plenković bude premijer

jandroković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
14.09.2016.
u 10:42

Jandroković je rekao kako su jučerašnji razgovori s Mostom protekli u izvrsnom ozračju i otvorenim razgovorima

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je danas da će HDZ u pregovorima s Mostom inzistirati da predsjednik stranke Andrej Plenković bude novi premijer.

"To smo rekli od prvog trenutka. Demokratski standard je da predsjednik stranke koja je dobila najveće povjerenje građana bude predsjednik vlade i to je apsolutno nešto na čemu ćemo inzistirati", rekao je Jandroković novinarima ispred središnjice HDZ-a upitan hoće li HDZ u pregovorima s Mostom inzistirati da Plenković bude premijer. 

Jandroković: Nije bilo riječi o ministarstvima

Na pitanje hoće li Most dobiti ministarstva koja traži odgovorio je kako jučer na pregovorima o tome uopće nije bilo riječi. Žao mu je što pojedini mediji spekuliraju o tome, jer, kako je kazao, to uopće nije utemeljeno na činjenicama i istini. "Za takve stvari će doći vrijeme, ali sad je sadržaj na prvom mjestu", kazao je.

Ponovio je i da su jučerašnji razgovori s Mostom protekli u izvrsnom ozračju i otvorenim razgovorima.

"Zaključili smo da želimo suradnju, da ona bude stabilna, dugoročna i da formiramo parlamentarnu većinu i stabilnu vladu.Treba razgovarati o prijedlozima Mosta, o zajedničkom programu vlade i njezinom ustrojstvu", poručio je. 

Jandroković bitnim drži da je u pregovorima ozračje dobro i da se razvija odnos povjerenja te vjeruje da će to rezultirati konačnim dogovorom.

> > Petrov: Ne odustajemo od naših 7 zahtjeva, ali prvi razgovori s HDZ-om ulijevaju nadu

> > HDZ Mostu nudi dva ministarstva manje

Komentara 6

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
11:51 14.09.2016.

A šta će bit sa opičenom ? Badava nove štikle i haljina ipak sve to košta.

ST
stric7
10:58 14.09.2016.

....oooo evo i njonje .... sa nevjerovatno odlučnim stavom....

Avatar TAJSAM
TAJSAM
15:02 14.09.2016.

Uz Plenkovića moraju ostati ministri Hasanbegović i Medved. Otkaz mora dobiti samo ministar policije Vlaho Orepić i to zato što nije smijenio komuniste sa vodečih mjesta. To za početak mora ostati a dalje nek se slažu kako se dogovore. Pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije