Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKA IZ MOSTA

Petrov: Od ovog trenutka teče rok od pet dana. Ako ne prihvate, mogu skupa ili možemo na nove izbore

Božo Petrov
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/9
12.09.2016.
u 01:07

Očekujemo da ćemo, ako zaista drže do građana, sebe, države, postići dogovor, rekao je Petrov

Čelnik Mosta Božo Petrov večeras je dao mogućim partnerima rok od pet dana da odgovore na njihova jamstva, poručivši da će surađivati samo s onima koji pristanu na sva jamstva.

– Od ovog trenutka teče rok od pet dana – poručio je iz Mostova izbornog stožera oko pola jedan u noći, u trenutku kada je Most prema neslužbenim i nepotpunim rezultatima osvojio 12 mandata.

– Očekujemo da ćemo, ako zaista drže do građana, sebe, države, postići dogovor i da ćemo postići dogovor oko krupnih reformi koje Hrvatskoj trebaju, a oko kojih su već dali suglasnost. Hrvatska ima pravo nadati se boljoj budućnosti – poručio je Petrov, koji je također zamolio medije da idućih tri do četiri dana "borave na drugim mjestima".

– Uzet ćete od nas pauzu, a boravit ćete s drugim opcijama. Neka oni kažu danas za što se bore. Most je svoje rekao – poručio je Petrov.

"Nećemo se cjenkati"

Petrov je u razgovoru za Novu TV nakon svog obraćanja rekao da stvari nisu na njima te da druge stranke mogu birati hoće li im se javiti. Objasnio je da se u trenutku očitovanja, ako netko pristane pokazati dobru volju, može pristupiti konstituiranju Sabora te da se onda tijekom idućih 30 dana njihovih sedam jamstava može provesti bez ikakvih poteškoća. Ako se to provede, rekao je, to će im biti znak da stranka ima volju i pristupit će formiranju izvršne vlasti.

Za jamstva je rekao da su sitnice, minimum minimuma, te da će, ako ih obje opcije prihvate, dati podršku onima koji su najbliži njihovu programu.

– Ako ne prihvate, mogu skupa ili možemo na nove izbore. Ako ne mogu prihvatiti minimum minimuma, nećemo se cjenkati s njima ni s povjerenjem građana – poručio je Petrov.

Petrov je za N1 rekao da su sada puno iskusniji u odnosu na prošle izbore te da od stranaka očekuju ne samo obećanja već i da provedu jamstva prije formiranja izvršne vlasti.

– Za nas stabilnu Vladu čine oni koji su spremni mijenjati Hrvatsku nabolje. Oni koji prihvate jamstva mogu očekivati našu podršku – rekao je Petrov.

Petrov je rekao da su jedina stranka u povijesti RH kojoj nije stalo do pozicija, da ih ne zanimaju mjesta, već gospodarski program.

– U ovom trenutku ne traje licitacija bilo kakvih položajima. Prvo ćemo vidjeti, nakon što apsolutno svi prespavaju noć i budu trijezni i promišljeni, jesu li zaista spremni ovaj dio odraditi – rekao je Petrov.

"Nisu svi isti"

Petrov se tijekom obraćanja zahvalio na povjerenju onima koji su prepoznali Most.

– Dok god budemo imali vaše povjerenje, trudit ćemo se svim snagama da javni interes bude ispred bilo čega drugog – rekao je Petrov.

Pozvao je sve mlade da se uključe u borbu za svoju budućnost.

– Nisu svi isti i nemojte otići bez da i pokušate. Tad su oni pobijedili, a netko će se morati boriti. Nazvat će vas ekstremistima, diletantima, amaterima, tad se ne trebate brinuti, pobijedili ste, jer da vas hvale, ja bih se zabrinuo –  poručio je Petrov.

– Nemamo više ružičaste naočale i nismo naivni. Ne očekujemo da će sve krenuti naprijed samo zato što će političari dati svoju riječ – rekao je Božo Petrov.

Dodao je da se nikada neće prestati nadati da ćemo kao društvo sazreti toliko da će nam biti čast napraviti nešto za domovinu.

– Dotad, ne moramo se voljeti, ali država mora biti iznad svega – rekao je Petrov.

>> Most traži mjesto predsjednika Sabora. Panenić: Vrdoljak sigurno neće biti član Vlade

Ključne riječi

Komentara 102

77
777CRO
00:47 12.09.2016.

Tako Božo veliki lider ... Imaš 62 mandata uvjetuj sta hoćeš ... Proglasi sebe Titom a sinčića uzmi za jovanku.. Sta je ovaj Orepica /ostojica pulen sebi umislio ?

MO
morska
00:51 12.09.2016.

Koji lik! Ne mogu vjerovati, opet ucjenjuje i izvodi!

KL
Klarahrv
00:46 12.09.2016.

Odvratan govor. Hrvati koji ste dali glas ovim ucjenjivačima sramite se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije