Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVOR IVO STIER

'Ako građani žele novu Hrvatsku koja će se okrenuti prema razvoju i politiku dijaloga, onda je tu Andrej Plenković'

davor ivo stier
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
05.09.2016.
u 13:49

Nakon što su ga novinari upitali hoće li se doista ići u reformu obrazovanja, Stier je rekao da je prioritet nastaviti s reformom obrazovanja i to pluralno, uvažavajući mišljenje roditelja i svih stručnjaka "bez isključivosti, kao što to kaže lijeva strana"

Davor Ivo Stier, nositelj liste HDZ-a u VII. izbornoj jedinici, rekao je u ponedjeljak da svaka stranka ima svoju strategiju te da je njihov suparnik Zoran Milanović i SDP, a da predizborne ankete pokazuju samo tendencije, dok će prava anketa biti na izborima u nedjelju.

Na današnjoj proslavi otvaranja nove Osnovne škole u Klinča Selu, Stier je rekao, komentirajući predizborne ankete, kako one pokazuju samo tendencije i da je prava anketa ona na izborima te je pozvao građane da im se odazovu.

– Što se tiče ovih istraživanja, ona su pokazala da se rastopila ona razlika prije mjesec i pol dana – rekao je i dodao da su prema HDZ-ovim istraživanjima oni u vodstvu, dodavši da je "bitno što će hrvatski građani reći".

Upitan o proglašenju Zaštićenog gospodarskog pojasa na moru koji traži Most, Stier je rekao da će "hrvatska Vlada s vladom HDZ-a zaštititi naš Jadran u skladu s europskim pravilima". Napomenuo je kako će se koristiti europskim fondovima za obnovu naše ribarske flote, dodavši da je zaštita Jadrana prioritet i da je to u njihovu programu.

Ocijenivši da svaka stranka ima svoju strategiju, naglasio je da birači imaju mogućnost izabrati opciju SDP-a ako im je bilo dobro sa Zoranom Milanovićem, a ako žele novu Hrvatsku koja će se okrenuti prema razvoju i politiku dijaloga, onda je Andrej Plenković pravi izbor za hrvatske građane. 

Kazao je i kako je HDZ-ov prioritet koristiti se europskim fondovima za gradnju vrtića i škola.

Nakon što su ga novinari upitali hoće li se doista ići u reformu obrazovanja, Stier je rekao da je prioritet nastaviti s reformom obrazovanja i to pluralno, uvažavajući mišljenje roditelja i svih stručnjaka "bez isključivosti, kao što to kaže lijeva strana".

Važnim je ocijenio da žele uvesti i "dualno obrazovanje", što znači da će učenici koji idu u strukovne škole dva do tri dana biti u školi, a dva do tri dana u poduzećima i tamo učiti zanat, dodavši da taj sustav funkcionira u Njemačkoj i Austriji i da se tako mladi spremaju za tržište rada.

>> Mostovi uvjeti su lista lijepih želja, mi u utakmicu idemo s A, B i C opcijom

Komentara 8

DR
drugPlenky
15:05 05.09.2016.

Dobro jutro Ivo, konačno da si se i ti javio a kampanja pri kraju, gdje si do sada, jesi dao otkaz u Brukselesu ili tamo čeka plaćica,

Avatar Getrib
Getrib
16:46 07.09.2016.

Još jedan eksperiment novim licem na riječ, od sada ćemo pošteno.

DU
Deleted user
14:24 05.09.2016.

Još jedan stručnjak bez dana radnog staža u privatnom sektoru. A uz to još i savjetnik ratnog profitera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije