Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritizirala referadu

Suspendirana studentica: Ako potvrde odluku, ostat ću bez primanja

referada
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
11.12.2014.
u 14:01

Primam mirovinu pokojnog oca. Izgubim li kojim slučajem studentska prava, moja majka i ja ostajemo bez tih primanja, kaže studentica

Studentica (23) Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koja je suspendirana zbog kritiziranja rada referade na Facebooku, ako odluka postane pravomoćna, devet mjeseci neće smjeti položiti ni ispit. Velik joj je to problem.

– Primam mirovinu pokojnog oca. Izgubim li kojim slučajem studentska prava, moja majka i ja ostajemo bez tih primanja – govori djevojka za 24 sata.

Dodaje da je isprva, čuvši ispovijed djevojke koja je dobila najmanju kaznu, onu od šest mjeseci, mislila kako će i s njom biti jednako. Ubrzo se šokirala.

– Na kućnu adresu stigla mi je odluka od devet mjeseci. Nadala sam se da ću moći na ljetne rokove. Ovako to više nije bilo moguće – govori djevojka.

Na odluku se, naravno, žalila.

'Pronašli su komentare u kojima kritiziram, a one druge nisu'

- Gospođa u urudžbenom uredu bila je iznimno ljubazna. To me iznenadilo – govori nam studentica, koja ostaje iza svojih izjava. Kao što je i napisala u komentaru na Facebooku, taj novac koji bi zaradila na poslu mnogo joj znači. Umjesto toga četiri sata provela je čekajući u redu, što ne bi bio problem da je na kraju i došla na red. Ali nije.

Radim preko studentskog servisa i moram napomenuti da su moji šefovi stvarno u redu i nama studentima idu na ruku. Međutim, ja se tom plaćom financiram i pomažem mami otplatiti stambeni kredit. Uz to radim na drugom kraju grada i stvarno je suludo da uzalud gubim ta četiri sata. Pronašli su komentare u kojima kritiziram, ali ne i onaj u kojem jednoj djevojci, također na Facebooku, preporučujem da se javi voditelju referade jer bi on mogao riješiti njezin problem – kaže studentica.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> Skandal na faksu: Studentice suspendirali zbog kritiziranja referade!

Komentara 27

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
14:12 11.12.2014.

imaš studentice sud za ljudska prava i tu maloumnu babu tzuži u strassbourgu....dibit ćeš sigurno jer to ne postoji u civiliziranoj europi, koje smo gle vidi čuda članovi !

MA
marex10
14:17 11.12.2014.

Zbog ovakve odluke fakultetskog vijeća predlažem da ministarstvo obrazovanja suspendira rad Ekonomskog fakulteta u Zagrebu na 9 mjeseci pri ćemu će mu obustaviti svu isporuku novčanih sredstva. Toliko so slobodi govora u Hrvatskoj. Nevjerojatno je da akademska zajednica može tolerirati takvu odluku...a da su babe u referadi koma, jesu i to ne samo ove godine, već od kad kontaktiram sa studentima tog fakulteta.

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
14:11 11.12.2014.

komunistički verbalni delikt se vraća na velika vrata....uskoro očekujem da su samo srbi policajci i da vas indolentne Hrvate lupaju pendrecima kao 50 godina prije toga i da čitate istine iz beogradske službe za informisanje pod vodstvom nekog "istinoljubivog" četnika....a vama svejedno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije