Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na korak do diplome

Skandal na faksu: Studentice suspendirali zbog kritiziranja referade!

Ekonomski fakultet,referada
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/6
09.12.2014.
u 15:41

Jednoj studentici izrečena kazna zapravo znači gubitak prava na studiranje. Ostala su joj dva ispita, a ima rok za završetak studija do 30. rujna

Protiv tri studentice zagrebačkog Ekonomskog fakulteta koje su se na Facebooku obrušile na rad referade, pokrenut je stegovni postupak, javlja srednja.hr. Studentice su dobile opomenu pred isključenje te suspenziju od šest, devet i 12 mjeseci.

Korisnik s lažnim imenom 9. rujna u Facebook-grupi EFZG Zagreb vrijeđao je djelatnike referade fakulteta koristeći se pritom brojnim vulgarnim izrazima. Na njegovu objavu studentice su odlučile ostaviti svoj komentar u kojem su također izrazile nezadovoljstvo radom referade, no puno blažim tonom i bez uvreda.

Iako identitet originalnog autora nije otkriven, voditelj referade Robert Fišić pokrenuo je postupak protiv studentica koje su se nadovezale na komentar.

Foto: Facebook screenshot

– Studentice koje su kažnjene nikada nisu ni vidjele ni dobile prijedlog za pokretanje stegovnog postupka, niti im je Stegovno povjerenstvo u službenom pozivu na obranu navelo za što ih se tereti. Jedina naznaka bio je poziv u referadu gdje im je voditelj Fišić dao isprintane komentare iz Facebook-grupe te rekao pred ''svjedokinjom'' Jasminom Trinajstić da će pokrenuti stegovni postupak jer je njima dosta da se blate djelatnici u referadi – rekao je savjetnik u uredu studentskog pravobranitelja Ivan Tomljenović.

Dodao je kako u komentarima dvije sankcionirane djevojke nije bilo nikakvih uvreda, a jedino je ona koja je na kraju dobila najmanju kaznu jer se pokajala, napisala psovku u komentaru.

Jednoj studentici izrečena kazna zapravo znači gubitak prava na studiranje. Ostala su joj dva ispita, a ima rok za završetak studija do 30. rujna. Dakle, suspenzija znači istek tog roka i nemogućnost polaganja ispita, a time i diplomiranja.

>> Svi su na Fejsu i muči ih isto pitanje: Kako te silne lajkove pretvoriti u glasove?

Komentara 19

DO
doktorica
15:42 09.12.2014.

dobro su još prošle da ih Uskok nije priveo!

LI
lilijana
15:58 09.12.2014.

Studirala sam na efzg u zagrebu i mogu potvrditi ovo što su cure napisale. Ovo je još jedan dokaz da se profesori i osoblje na tom fakultetu ponašaju ko da su studenti tamo zbog njih a ne oni tamo zbog studenata, prema studentima se ponašaju kao prema stoci. Milion puta sam, nakon uljudnog pitanja, od službenica u referadi doživjela da su se bez razloga izderali na mene ili me uvrijedili - tako su se jednostavno ponašali prema svima. Bio je i jedan gospodin na šalteru koji je na svako pitanje odgovarao sa "nemože". On ništa nije radio. Nikada se nismo smjeli požaliti na nikog a s druge strane smo doživljavali veliki teror i jedva čekali da završimo fakultet. Ne mogu vjerovati da, kad se netko napokon na njih požalio, oni rade takve sankcije.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
16:36 09.12.2014.

Visoko školstvo- leglo korupcije, nepotizma i nerada. Čast iznimkama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije