Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELIMIR PULJIĆ:

'Rodna ideologija dovodi u pitanje ženidbu kao naravnu i božansku ustanovu'

Želimir Puljić
Filip Brala/PIXSELL
13.05.2014.
u 11:32

Puljić u govoru naglašava važnost promicanja obiteljskih prava

"Iako se i kod nas, kao i u Europi, često osjećaju naznake 'netrpeljivog sekularizma', koji u Crkvi ne vidi 'partnera i suradnika', nego suparnika, vjernici se ne smiju zbuniti niti plašiti u demokratskim okvirima izraziti svoj stav, mišljenje i uvjerenje", stoji u pozdravnom govoru predsjednika Hrvatske biskupske konferencije, nadbiskupa Želimira Puljića, na početku plenarnog zasjedanja HBK, koje se održava od 13. do 15. svibnja u Zagrebu.

Puljić u govoru naglašava važnost promicanja obiteljskih prava u kontekstu rodne ravnopravnosti, odnosno, kako kaže, primjene i nametanja "rodne teorije" diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

"Budući da rodna ideologija dovodi u pitanje bitne značajke ženidbe kao naravne i božanske ustanove, bit će govora na zasjedanju o njezinim opasnostima, ali i o potrebi promicanja obitelji i njezinih prava", poručuje Puljić.

Puljić također navodi kako je, budući da kršćanski roditelji po prirodnom pravu i krsnom poslanju trebaju osigurati katolički odgoj svoje djece, a Ustav RH im osigurava "pravo i slobodu samostalno odlučivati o njihovom odgoju", zadaća i pravo dijecezanskih biskupa "osnivati i voditi škole bilo kojeg smjera, vrste i stupnja". U govoru se najavljuje kako će biskupi na ovom susretu osnovati Nacionalni ured kojemu će zadaća biti pratiti i usklađivati ciljeve i strukturu obrazovanja u Katoličkim školama, kao i njihov identitet u vjernosti crkvenom poslanju.

Puljić se u govoru dotiče i predstojećih europskih izbora. Kaže kako će se ljude pozvati da se aktivno uključe te kako biskupi već sad potiču vjernike neka prema onom savjetu iz Starog Zavjeta od prije 3000 godina "biraju ljude sposobne, bogobojazne i pouzdane".

>> Spolni odgoj podijelio Crkvu i Vladu. Ovo je pet spornih tema

Komentara 8

MA
malitrn
12:55 13.05.2014.

ne gledaš televiziju? svake noči u 01 na nekoliko programa nastupaju vještice i vještci i lažu i zavode ljude, prave talismane, za sreču u ljubavi i novac; uz pomoč zloduhova "usrečuju" ljude .A ti kažeš da ih je Crkva izmislila? Kako možeš biti toliko mentalno slijep da negiraš ono što ti je pred očima svaki dan? Nisi gledao eurosong i nakazu kojoj je poklonjena pobjeda? Nisi se zgrozio nad čudovištem u koje se taj mladić dobrovoljno prometnuo ? Nije li to otrovni plod rodne ideologijea, za koju kažeš da postoji samo u norveškom intitutu? Opet si slijep kod zdravih očiju ! Srce ti je otvrdnulo jer nemaš vjere u dobro.Ja ti pokazujem i pokušavam te urazumiti ali znam da ti sigurno ne razumiješ jer si već odlučio i odbacio ideale i prometnuo se u pozemljara.A glede pedofilije nju crkva ne zagovara več ju promiče tvoja strana dekadencije i rasula. I svi tvoji vrhovnici u politici, financijama, medijima, svi vladari svijeta svi su prožeti pedofilijom, pohotom, ubojstvima, abortusima, ratovima, lažima, podvalama i svim sotonskim djelima, jer vrše volju svoga oca koji je ubojica od početka.I opet vidim kako se smiješ i izruguješ istini, jer si slijep i uhvatit češ se u svoju zamku.

Avatar punkufer
punkufer
15:28 03.10.2016.

Za one koji ne podnose vjeru i Crkvu: pederska i transrodna ideologija su protuprirodne i nenormalne - spolni nagon usmjeren na isti spol je mentalni poremećaj, a fantaziranje o "identifikaciji" sa nekim drugim spolom je idiotarija. Zadovoljni?

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
14:41 13.05.2014.

Sve ce to nova vlada pozlatiti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije