Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat trgovine Hrvatske

Radnici Konzuma podržavaju napore za očuvanje radnih mjesta

Konzum
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
06.04.2017.
u 20:32

Sindikalisti su izrazili očekivanja za normalizacijom stanja i stabilizacijom poslovanja u Konzumu jer drže da je to jedini način očuvanja njihovih radnih mjesta i osiguranje egzistencije.

Predstavnici Sindikata trgovine Hrvatske, među kojima su bili i povjerenici toga sindikata iz Konzuma, te HURS-a, koji su se sastali u četvrtak s Upravom toga društva, priopćili su kako radnici, svjesni ozbiljne situacije, podržavaju sve napore za očuvanje radnih mjesta.

Glavni direktor za restrukturiranje koncerna Agrokor Antonio Alvarez III. zahvalio je radnicima i njihovim predstavnicima na marljivom radu i istaknuo kako je zajedno sa svojim suradnicima fokusiran na rješavanje situacije u Društvu, kaže se u priopćenju Sindikata trgovine i navode riječi direktora za restrukturiranje kako je trenutačno glavni cilj isplata plaće radnicima u ugovorenom roku, za što je preduvjet deblokada računa na kojoj intenzivno rade.

Navode i da je predsjednik Uprave Konzuma Teo Vujčić naglasio kako poduzimaju aktivnosti usmjerene na stabilizaciju poslovanja te da žele osigurati normalnu opskrbu trgovina robom. To jamči ostvarivanje rezultata i potrebnih prometa, kako bi se isplatila plaća radnicima Konzuma na vrijeme, prenosi se u priopćenju.

Sindikalisti su izrazili očekivanja za normalizacijom stanja i stabilizacijom poslovanja u Konzumu jer drže da je to jedini način očuvanja njihovih radnih mjesta i osiguranje egzistencije. Svjesni ozbiljne situacije, radnici podržavaju sve napore kako bi se očuvala radna  mjesta i zaposlenost u Društvu, kaže s u priopćenju Sindikata trgovine Hrvatske i zaključuje da je to jedini način zaštite prava iz Kolektivnog ugovora radnika Konzuma.

>> Prijedlog za pokretanje stečaja ne znači da će do toga i doći

>> Što nakon potpisivanja sporazuma? Konzum je ključan i za spas izvrsnih domaćih proizvoda

Komentara 2

MO
mobitel20
07:29 07.04.2017.

Naravno. Kao i svatko tko ima gram mozga i nije ultraljevicarski troll...Bit price je da Pikovi rade, da Jamnica i Ledo rade, da Konzum to prodaje...a nije prebitno tko je vlasnik. Treba se "suziti", koncetrirati proizvodnju u HR, rasprodati ruskim bankama tvrtke u Srbiji i sa novim dionicarima nastaviti raditi.

BA
barbaizamerike
21:52 06.04.2017.

Hrvatski narod treba podrzavati I odrzavanje Baranje jer tamo nije slucajno osnovana nezakonska drzava Liberland a Rusi mozda planiraju od Agrokora uzeti velika poljuprivredna zemljista u Baranji nesto se koluta iza brda u ekonomiji I politici nista nije slucajno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije