Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ranko Ostojić

'Nastavlja se borba s poplavama sljedećih sedam dana'

Ranko Ostojić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
17.09.2014.
u 09:30

Pokušava se svake godine napraviti određeni dio posla, kako se ne bi ponavljali problemi svake godine jer ekstremi su najgori. Plan postoji, dobar je, sada se moraju pronaći sredstva kako bi se sve napravilo, rekao je Ostojić

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" govorio je o mjerama zaštite od poplave naglasivši kako trenutno zabrinjava rast Mure, a i dalje je kritična Sisačko-moslavačka županija te Jasenovac. "Prošla je prava opasnost, no sljedećih 7 dana će se nastaviti borba", istaknuo je, piše HRT.

Na pitanje kako se može spriječiti ponavljanje istih problema svake godine, Ostojić je rekao kako se na tome radi. "Pokušava se svake godine napraviti određeni dio posla, kako se ne bi ponavljali problemi svake godine jer ekstremi su najgori. Plan postoji, dobar je, sada se moraju pronaći sredstva kako bi se sve napravilo", rekao je te poručio kako svatko mora odraditi svoj dio posla. Treba biti discipliniran u svemu pa i u tome recimo, da se spriječi gradnja u područjima koja mogu biti poplavljena.

Ostojić je potvrdio i premijerovu izjavu od jučer – da država ne može pomoći građanima čija je imovina stradala od poplava. Država je pomogla u obrani – da štete budu manje i pomogla je sa snagama koji nisu lokalne. Kad je riječ o štetama – stvar je regionalna, poručio je.

Na pitanje zašto nije sklon da na referendumu građani sami kroje sustav, odgovorio je: Jedno je referendumsko pitanje, a drugo referendum. Referendumu se nitko ne protivi, no ne može se u jednom pokušaju složiti 10-ak pitanja koja bi trebala biti precizna i jasna. Sve se svodi na jedno pitanje – jeste li za preferencijalno glasovanje ili niste. Ta je tema nametnuta, a zahtijeva ozbiljnu raspravu. Pokazalo se da je referendum mogući alat demokracije, no pravila se trebaju promijeniti, a sustav urediti, istaknuo je.

>> Vrh vodenog vala Save prošao kroz Sisak, a kupski se očekuje pred kraj dana

>> Milanović: Ljudima gradimo nasipe, to ja naša pomoć

Komentara 3

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
09:50 17.09.2014.

Gdje je Šolina kolumna o Josipovićevom predsjednikovanju? Cenzura u Večernjem listu? Bildanje nepostojeće popularnosti Dragog Vođe? Neojugoslavenstvo u VL?

OB
Objektivno...
12:25 17.09.2014.

Ministre, pa ne mogu vjerovati da vas kao policajca po defaultu profesionalno ne zanimaju uglavci tajnog ugovora između Crvenog križa i onog privatnika o zvanju 060 9011? A šta mislite ako Vaših 6,25 ili 12,50 kuna nije ili nije jošš završilo tamo gdje ste Vi htjeli; u Gunji. Nego puno uzvodno u Dvoru i Kostajnici na Uni... ili negdje možda još dalje?

MI
mijodrenova
13:50 17.09.2014.

Nije mi jasno zašto se ministar policije toliko naslikava na poplavljenim područjima ,pa za tu problematiku imamo stručnije ljude .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije