Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadar

Kontroliranom detonacijom uništena podmorska mina promjera 1,5 metara i 30 kilograma teška

Pomorska policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/6
06.06.2016.
u 11:35

S obzirom na utvrđenu opasnost od detonacije, policijski službenici odlučili su protubrodsku minu uništiti kontroliranom detonacijom

Koordiniranom međuresorskom akcijom sinoć je uništena veća  podmorska mine u akvatoriju Dugog otokaNacionalna središnjica za usklađivanmje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je jučer, 5. lipnja u 9.20 sati dojavu nadležne Lučke kapetanije Zadar čiji su djelatnici u okviru redovnoga nadzora uočili porotubrodsku minu većih dimenzija dok je plutala nedaleko Rta Ćuška, Dugi Otok, u smjeru sjeveroistoka.

Protubrodska mina se oko 11.20 sati nasukala u plićini uvale otočića Mala Kurba gdje su službenim plovilima prevezeni pripadnici ronilačke jedinice Specijalne policijske postroje „ATJ Lučko“, koji su minu izvukli na obalu te očevidom, utvrdili da je riječ o podmorskoj protubrodskoj mini promjera 1,5 metara koja je sadržavala oko 30 kg eksplozivnoga punjenja.

S obzirom na utvrđenu opasnost od detonacije, policijski službenici odlučili su protubrodsku minu uništiti kontroliranom detonacijom, što je obavljeno u 21 sat, nakon što je prethodno osigurano okolno područje otočića kao i pristup s mora poziciji detonacije.

>> Najava akcije vađenja i uništavanja mina iz mora

Komentara 2

SS
sokac sa drave
13:04 06.06.2016.

Niti rijeci od kuda je mina dosla,dali je pala sa neba?

FI
Fisherman
15:32 06.06.2016.

Da zanimljivo....niko ni rijeci od kud je dosla,ko ju je mogao spustiti u more.Zamislite da je neki stranac natrcao na nju....ode cijeli nauticki turizam.....Moje skromno misljenje je da sad vise srbima nije dosta da pale pozare po obali pa su presli na drasticnije mjere....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije