Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrana Alkohola

Idete u Vodice? Pažnja, kreće akcija!

19.06.2015., Vodice - Grad  Vodice kaznjava osobe zatecene s alkoholom na plazama.  Gradonacelnica Vodica i saborska zastupnica Branka Juricev Martincev.  Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
22.06.2015.
u 09:31

Komunalni redari i policija obilazit će lokacije na kojima je problem opijanja najuočljiviji. Propisana je globa od 500 kuna

Prošlo je gotovo dva mjeseca od postavljanja znakova zabrane ispijanja alkohola na javnim površinama u Vodicama i vrijeme je za akciju. Ne represivnu, ističe gradonačelnica Branka Juričev Martinčev, nego edukativnu, kako bi se riješio velik problem.

– Gotovo da nema Vodičana koji ne živi od turizma, no problem je opijanje na javnim površinama. Nemamo ništa protiv partijanera, ali težimo razvoju obiteljskog turizma pa reda i sigurnosti mora biti – kaže čelnica Vodica, čija je gradska uprava propisala i 500 kuna kazne za one koje komunalno redarstvo i policija zateknu s alkoholom na javnoj površini.

Kazni još nije bilo, no za nekoliko dana počinje akcija komunalnih redara i policije na tri lokacije gdje je taj problem najuočljiviji.

– Ne, nećemo ići po plažama, nećemo hvatati ljude, ali uvjerena sam da će rezultat akcije biti još bolji turizam u gradu koji želi i više od milijun noćenja. Istina je da su nam već drugi dan razbili dvije ploče, ali smo ih popravili. No vjerujem da će i to prestati i da će naš potez biti shvaćen kao doprinos još kvalitetnijem turizmu – zaključuje B. Juričev Martinčev.

Iako u Vodicama ima i onih koji tvrde da svaka represija tjera goste, dosta ih se slaže da će zabrana smanjiti i onečišćenje.

– Evo, ja svaki dan skupim punu kantu smeća, boca i čaša koje neodgovorni nakon opijanja bace u more i sve dopluta do rive – ističe Marko Huljev, kojeg smo zatekli uz znak zabrane ispijanja alkohola.

>> Osvanuli znakovi u Vodicama: Piješ li na ulici, plati 500 kn!

Komentara 8

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
10:03 22.06.2015.

Licemjerje, ime ti je politika. A političari su glavni farizeji.

AN
Andro43
09:40 22.06.2015.

U vodičkim trgovinama i kafićima maloljetnicima se prodaje i toči alkohol.To je znak,nek klinci cugaju samo da niko ne vidi?

Avatar mirica19
mirica19
21:18 22.06.2015.

Doista, kako ova zemlja misli naprijed...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije