Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisak

HSP: Da nije SDSS član Domoljubne koalicije u Sisačko-moslavakoj županiji?

Pejo Trgovčević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12.10.2015.
u 13:53

- SDSS na zadnjim lokalnim izborima nije prešao prag, a sada ima potpredsjednika Skupštine što je jasno izigravanje volje birača. No, to HDZ-u očito nije bitno jer zna da im je SDSS-ovac Đaković ključni vijećnik za većinu u Skupštini – rekao je Trgovčević

- Pitamo se nije li od danas SDSS dio Domoljubne koalicije s HDZ-om na čelu u Sisačko-moslavačkoj županiji, a možda uskoro i na nekoj višoj razini jer su odbili naš prijedlog za izglasavanjem nepovjerenja dopredsjedniku Županijske skupštine Vladi Đakoviću, koji je ušao u SDSS - rekao je u ponedjeljak u Sisku dopredsjednik Hrvatske stranke prava Pejo Trgovčević.

Naime, netom prije njihova obraćanja novinarima skupštinska većina, koju prevodi HDZ, odbila je na dnevni red uvrstiti njihov prijedlog smjene Vlade Đakovića s mjesta potpredsjednika Skupštine. Vlado Đaković jedan je od bivših famoznih savjetnika bivše SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel, a koji  je u periodu između dviju zadnjih sjednica Skupštine prešao u SDSS. Prije toga bio je vijećnik Hrvatske regionalne demokratske stranke, u koaliciji sa SDP-om, no nakon što je HDZ-ov Ivo Žinić postao župan, mijenja stranu i glasa za HDZ-ovu većinu u Skupštini. Kada je odlučio promijeniti stranu postao je i dopredsjednik Skupštine.

- SDSS na zadnjim lokalnim izborima nije prešao prag, a sada ima potpredsjednika Skupštine što je jasno izigravanje volje birača. No, to HDZ-u očito nije bitno jer zna da im je SDSS-ovac Đaković ključni vijećnik za većinu u Skupštini – rekao je Trgovčević koji se osvrnuo i na županov posjet Parizu.

- Naš župan Ivo Žinić uvijek zna govoriti kako je Sisačko-moslavačka županija siromašna županija i kako je proračun "tanak" pa se pitamo kako se u te izjave uklapa njegov višednevni put u Pariz na koji je vodio ogromnu delegaciju – rekao je dopredsjednik HSP-a i županijski vijećnik Pejo Trgovčević u ponedjeljak u Sisku.

On je javno upitao je li bilo potrebno, na predstavljanje Turističkog klastera središnje Hrvatske, slati župana i dožupana avionom, a dvojicu vozača kombijem dan prije "kako bi se župan mogao voziti po Parizu".

- Žinić je tri dana imao na raspolaganju službeni kombi u Parizu, te dva službena vozača. Zar nije čuo za rent-a-car ili taxi? Zar ne zna za jeftinije opcije jer, u konačnici, sve to su platili građani – pitao se Trgovčević.

Ivo Žinić (HDZ) predvodio je delegaciju Sisačko-moslavačke županije u kojoj su, uz njega, bili i dožupanica Anita Sinjeri-Ibrišević (HSS), predsjednik Turističke zajednice SMŽ Željko Lenart, te ravnatelji Parka prirode Lonjsko polje i Lječilišta Topusko.

- Francuski turisti po dolascima i noćenjima u Sisačko-moslavačku županiju pri samom su vrhu, pa smo željeli pokazati što imamo i da vrijedi doći i to provjeriti. Predstavili smo Park prirode, Topusko i Moslavačku vinsku cestu. Službeni kombi prevozio je tri osobe, dva vozača i kuhara Marijana Bošnjaka koji je predstavio eni i gastro ponudu Sisačko-moslavačke županije. Riječ je o poluteretnom kombiju koji može primiti samo tri osobe, a prevozio je i opremu kuhara koji je prvak Hrvatske u carvingu, i nije služio za prijevoz župana u Parizu- priopćili su iz Županije.

  'Ruža Tomašić više ne pripada domoljubnoj opciji' 

>> 'Ni lijeve ni desne političke akrobacije ne žele reći ništa o štetnosti TTIP-a'

Komentara 22

Avatar sajeta.kom
sajeta.kom
14:01 12.10.2015.

Pa zar nije baš HSP bio taj koji je Marinu Žarku Merzel Lovrić Sekulić držao na vlasti sve ove godine u toj županiji?

DV
dvvv
14:04 12.10.2015.

Nazalost nije vise ni HSP kao sto je nekad bio

Avatar stonoga
stonoga
14:15 12.10.2015.

Od Kad je HSP s Paragom Pusicima i Mesicem optuzio Hrvatsku u Haagu ta stranka je propala i niko ih ne uzima ozbiljno .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije