Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I dalje bez rješenja

Ivana Maletić odbila biti kandidat HDZ-a za Zagreb

ivana maletić
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
02.03.2017.
u 15:28

Zbog "neambicioznog" pristupa HDZ se sad mora plašiti da će nezavisna Bruna Esih preskočiti bilo kojeg kandidata HDZ-a

Dva i pol mjeseca prije održavanja lokalnih izbora HDZ još nije objavio tko je njegov kandidat za gradonačelnika Zagreba, dakle ime onoga koga će najjača stranka suprotstaviti “vječnom” Milanu Bandiću. Sada je već potpuno jasno da tu više nije riječ o inače dobro poznatoj HDZ-ovoj taktici da imena kandidata objavljuje u zadnji tren, nego da HDZ jednostavno nije pronašao kandidata koji bi imao izglednije šanse “potući se” ne samo s Bandićem nego i s Ankom Mrak-Taritaš, Sandrom Švaljek...

Prema političkim kuloarima, zadnji pokušaj stranačke hijerarhije Andreja Plenkovića bio je usmjeren prema Ivani Maletić, HDZ-ovoj europarlamentarki. No, ni taj pokušaj nije dobro završio, jer je Ivana Maletić navodno odbila ponudu. Prema mišljenju nekih, odbila ju je zato što je sada prekasno da bi se pripremila bilo kakva ozbiljnija kampanja, pa bi čak i ona, kao ugledna kandidatkinja, sada na dvoboj izašla bez većih izgleda te bi politički poginula, a bez razloga.

Drugi pak tvrde da je Maletić neko vrijeme Plenkovića ipak držala u neizvjesnosti, pa tek naknadno odbila kandidaturu. Priča se također da je, navodno, bila ambiciozna u željama i zahtijevanju slobodnih ruku, pa da je i to razlog što do dogovora s vrhom HDZ-a nije došlo. Kako god bilo, Ivana Maletić je već pri sastavljanju Vlade pokazala da ne hrli u angažman bez ispunjenja i njezinih uvjeta. Nije tako postala ni potpredsjednica u Vladi, jer joj Plenković nije ponudio ono što je njezino područje interesa, dakle javne financije.

Za HDZ je takva situacija već prilično porazna jer Maletić nije jedina koja je od poznatijih ispala iz kandidature. Prije nje otpali su već Prgomet, Reiner, Zdravko Marić, Domagoj Milošević, a sada se navodno premišlja i “rezervist” Andrija Mikulić. HDZ se ponosio svojim velikim uspjehom na parlamentarnim izborima u studenome 2016. upravo zato što se pokazalo da je bitka sa SDP-om dobivena u četiri zagrebačke izborne jedinice.

Međutim, ovakav “neambiciozan” pristup na lokalnim izborima ugrozit će ugled stranke, koja se sada mora plašiti, ne Bandića kojeg uopće i ne može ugroziti, nego i da će nezavisna Bruna Esih svojom kandidaturom preskočiti bilo kojeg “neambicioznog” kandidata HDZ-a. Stranci tako, čini se, ostaje tek da se usredotoči na postizanje kakvog-takvog rezultata na izborima za Gradsku skupštinu. 

>> Hrvatska je jedina tranzicijska zemlja u kojoj su plaće manje nego 2010.

Komentara 28

KA
Karloho
15:45 02.03.2017.

Kakav članak ,sve se zasniva samo na pretpostavkama autora u cilju ispunjenja praznog prostora...

HE
herojulice
15:44 02.03.2017.

Po kandidatima za gradonačelnika Zagreba, vidljivo je da niti jedna stranka ne želi rušiti Bandinja. Niti žele, niti se trude a što je najgore niti smiju. Jer ako drug-gospodin "propjeva" ode sve u 3 sata poslijepodne po američki. Ovako on radi što hoće, divlja, nitko mu ništa ne može, sa svakim je u sprezi od stranaka, sporta, pravosuđa, sudaca, lovatora, mafijaša i nema onoga kome nije napravio uslugu a ovaj vratio. Zato ćemo opet imati isto stanje u Zagrebu.

AM
AMD------------------------
17:01 02.03.2017.

podzemna zeljeznica od sesveta do zapada-od zracne luke do centra i zabrana disel vozila po gradu,to je sto zagreb treba hitni i trebao je vec imati. saobracaj je uzas,otrovati cete se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije