Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Katolička crkva

Biskupi Župan, Ivas i Bogović čekaju mirovinu

Mile Bogović
Foto: Marko Čuljat/Pixsell
07.11.2014.
u 19:00

Biskupi listom šalju svoje odreknuće od službe Svetoj Stolici na dan kad navrše 75 godina

Episkopat u Hrvatskoj ne bi trebao imati problema s odlaskom u mirovinu, jer svi biskupi listom šalju svoje odreknuće od službe Svetoj Stolici na dan kad navrše 75 godina, kao što je, primjerice, ove godine učinio biskup gospićko-senjski mons. Mile Bogović.

– Osjetim ja da slabije vidim, da mi se spava kada ne treba i u tome ne treba ništa mistificirati... Zato sam preporučio papi Franji da me umirovi – izjavio je biskup Bogović i dodao kako će biskupom ostati dok je živ.

Dakako, biskupom u miru (tj. mirovini). Zahtjev za umirovljenje poslali su i biskupi šibenski i krčki, mons. Ante Ivas i Valter Župan, ali još (kao i Bogović) čekaju odgovor iz Vatikana. Biskup, u pravilu, odlazi u mirovinu kad iz Vatikana stigne vijest o imenovanju njegova nasljednika, a takvih vijesti za Šibenik, Gospić i Krk još nema.

>>Papa Franjo: Biskupi u mirovinu sa 75 godina bez iznimaka

>>Papa Franjo: Neka crkveni sud bude besplatan

Komentara 2

DO
doktorica
19:08 07.11.2014.

kod nas kad navršiš 65g dobiješ nogu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije