Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
300. obljetnica

Sabor povukao pokroviteljstvo nad Sinjskom alkom zbog Grabar-Kitarović

dan sabora
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
02.06.2015.
u 12:03

Iz Sabora poručuju kako žele da proslava cjelokupnog događaja protekne u dobrom ozračju

Hrvatski sabor povukao je odluku o pokroviteljstvu nad 300. obljetnicom čudesne obrane Sinja i Sinjske alke nakon što je vidio da je pokroviteljstvo prihvatila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Predsjedništvo Sabora je, naime, pokroviteljstvo za ovogodišnju veliku obljetnicu prihvatilo još 20. siječnja 2009. godine, na zahtjev Organizacijskog odbora za proslavu 300. obljetnice čudesne obrane Sinja, a u tadašnjoj zamolbi je navedeno kako proslava 300. obljetnice čudesne obrane Sinja, osim obrane Sinja, obuhvaća i 300. obljetnicu Sinjske alke i Gospe Sinjske.

- Kako je predsjedništvo početkom svibnja ove godine došlo do saznanja da je predsjednica Republike Hrvatske potvrdila pokroviteljstvo nad 300. obljetnicom Sinjske alke, o čemu organizatori nisu obavijestili Predsjedništvo Hrvatskoga sabora, Predsjedništvo je zaključilo kako se time derogira zamolba upućena Hrvatskome saboru 30. prosinca 2008. godine, u kojoj je jasno navedeno kako pokroviteljstvo Hrvatskoga sabora osim obrane Sinja obuhvaća i 300. obljetnicu Sinjske alke i Gospe Sinjske.

Predsjedništvo Sabora zato je 27. svibnja ove godine povuklo svoju Odluku o pokroviteljstvu Hrvatskoga sabora nad 300. obljetnicom čudesne obrane Sinja, uz želju da proslava cjelokupnog događaja protekne u dobrom ozračju – objašnjavaju nam u Saboru te dodaju da su već o tome izvijestili i organizatore obljetnice.  

>> 300 godina Sinjske alke: Alkari i Ana Rucner u Sinju snimili spot

>> Grabar-Kitarović: Drago mi je da su razgovori započeli, HDSSB: Očekivali smo danas kraj prosvjeda

>> Kolinda Grabar-Kitarović će papu Franju pozvati u posjet Hrvatskoj

Komentara 221

DU
Deleted user
12:02 02.06.2015.

Ajme majkooo, što će sad stanovnici Sinjske krajine?! Biti će im upropašten dan jer neće moći slušati mumljanje veličasnog Leke, neće moć počastiti malog od kužine Stazića, a di je tek strava jer im Peđa neće pjevati Thompsona... Iz protestaa bi sad i Zoka trebao poslati odbijenicu mrskim rođacima u Sinju i otići u Glavice, zvanu Mala Moskava, na pravu, istinsku antifašističku proslavu...

MA
marsovac
12:05 02.06.2015.

da je to proslava neke druge narodnosti xxx onda bi nasli novac, to sto je Hrvatsko im smeta. U cijelome svijetu su stanovnici ponosni da su pripadnici neke nacije samo u Hrvatskoj je to problem. Sigurno zbog toga sto staljinist, lenjinist, marksist nije nacija.........

HH
hrvoje.horvat.1970
12:21 02.06.2015.

Da dolaze trubači iz Dragačeva, iskopali bi Stazić i Sabor negdje novce. Npr. od 100% invalida.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije