Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednica u Vatikan

Kolinda Grabar-Kitarović će papu Franju pozvati u posjet Hrvatskoj

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Tino Juric/PIXSELL
26.05.2015.
u 21:00

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održat će i predavanje na Papinskom sveučilištu Antonianum

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović ovog tjedna odlazi u dvodnevni službeni posjet Svetoj Stolici, gdje će se sastati s papom Franjom. U Rimu će predsjednica boraviti u srijedu i četvrtak, a prvog dana službenog posjeta, u srijedu 27. svibnja, predsjednica će posjetiti Hrvatski katolički zavod Svetog Jeronima, taj uvaženi teološki "think-tank" važan i u vatikanskim okvirima. Istog dana predsjednica će održati i predavanje na Papinskom sveučilištu Antonianum na temu "Žena u politici, izazovi u globaliziranom svijetu". Nije slučajno što će naša predsjednica održati predavanje na ovu temu baš na ovom papinskom sveučilištu stoga što je prošle godine rektoricom imenovana prva žena, sestra franjevačkog reda Mary Melone (inače rođena u Italiji).

Drugog dana svog službenog posjeta Vatikanu hrvatska predsjednica razgovarat će s papom Franjom u audijenciji u papinskoj kući u četvrtak 28. svibnja. Predviđen je i dio razgovora oči u oči. Doznaje se da će papa i naša predsjednica razgovarati o velikoj ulozi obitelji, vrijednostima i budućnosti Katoličke crkve te, naravno, i o odnosima Vatikana i Hrvatske. Ovom prigodom predsjednica će pozvati papu Franju da službeno posjeti Hrvatsku. Nakon audijencije kod poglavara Svete Stolice predsjednica Republike održat će i bilateralne razgovore s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom. Ovaj se posjet trebao dogoditi ranije, no prije nešto više od mjesec dana iz Vatikana su bili zamolili našu predsjednicu da odgodi put zbog neodgodivih obveza Svetog Oca u vrijeme kada je trebala posjetiti Vatikan.

Tada je umjesto 22. svibnja određen novi termin posjeta papi – 28. svibnja. Prethodno se predsjednica sastala sa zagrebačkim nadbiskupom, kardinalom Josipom Bozanićem, a tema razgovora bio je posjet Vatikanu. Uoči posjeta Vatikanu, u Crkvi su očekivali da će naša predsjednica tom prigodom pozvati papu Franju da posjeti Hrvatsku i u Zagrebu tom prigodom proglasi svetim blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

>>Predsjednica Grabar-Kitarović u četvrtak kod pape Franje

>>20% biskupa podržava papu, 70% čeka novog

Komentara 39

Avatar mirica19
mirica19
21:03 26.05.2015.

Lijepo od Predsjednice. Ova zemlja doista treba Božjeg blagoslova :)

Avatar Becarina
Becarina
23:12 26.05.2015.

Borio sam se za Kolindinu pobjedu , pomogao poraziti Josipovica i njegov savez podoficira (dr Kujo, hdssb), sada vidim koliko sam bio u pravu . Kolinda je zlata vrijedna predsjednica, najbolje sto je Hrvatska dobila nakon samostalnosti. Meni je nje dva mandata premalo, dobro znam da vecina Hrvata razmislja poput mene.

Avatar tetina
tetina
23:02 26.05.2015.

Bravo nasa draga Predsjednice! Hvala Vam za sve!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije